Atomokból felépített slágerek: az InFusion Trio új lemezét mutatja be a Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

2018.02.15. 13:00, RRRecorder

infusiontrio_bandpromo_balna_171220_nmp_001_low.jpg

(X) Klasszikus képzettségű zenészek, a legnagyobb világslágerek, elektromos hegedű és cselló, népdalok, looper, nagyszerű énekesnők - a közös nevező az InFusion Trio. Második lemezüket mutatják be a Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

Az InFusion Trio 2011-ben alakult három klasszikus képzettségű zenészből. Farkas Izsák, Simkó-Várnagy Mihály és Weisz Nándor több formációban játszik jazzt, popot, rockot, de a Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekarban, a Liszt Ferenc Kamarazenekarban is megfordultak a tagok. Sokan akkor ismerték meg a virtuóz és  ami ezzel ritkán jár együtt  rendkívül humoros triót, amikor 2015-ben elnyerték a Cseh Tamás Program támogatását.

Első látásra feltűnik a trió különleges hangszerparkja: elektronikus hegedű, elektronikus cselló, elektronikus dob, különböző effektpedálok, torzítók és looperek. Főleg ez utóbbi eszköz játszik nagy szerepet abban, hogy három zenész teljes számokat tud felépíteni úgy, hogy élőben játszanak fel újabb és újabb, a looper segítségével ismételt motívumokat. Mint a Recordernek elmondták, ebben "az jelenti a kihívást, hogy atomokra, szólamokra szedjük a dalt, és eldöntsük, miként építsük fel a looperek miatt."

És milyenek ezek a számok? Az InFusion Trio feldolgoz világslágereket a Daft Punktól a Maroon 5-ig, Adele-től David Guettáig; valamint népdalokat, és persze saját dalokat is írnak. De az is előfordul, hogy goát játszanak (Infected Mushroom), vagy legutóbb a Bayern3 rádió versenyére egy német népdalt dolgoztak át.

Első lemezük, a Loop Me Up 2015-ben jelent meg, most pedig a második, Stardust című albumot mutatják be. Több nagyszerű vendégénekesnő is szerepel a dalokban: Tompos Kátya, Csemer Bogi, Horányi Juli és Gereben Zita, akik a lemezbemutató koncerten is fellépnek velük.

ÉLŐ POPLEGENDÁK, IFJÚ NEOKLASSZIKUSOK, FRISSÍTŐ SOKSZÍNŰSÉG – A BUDAPESTI TAVASZI FESZTIVÁL 10 LEGIZGALMASABB KONCERTJE

A koncertet április 1-én, vasárnap 20 órától tartják a Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében, jegyeket itt lehet vásárolni.

A március 30-tól április 22-ig tartó Budapesti Tavaszi Fesztivál további programjai itt böngészhetők.

Egy InFusion Trio-szerzemény:


Egy slágerfeldolgozás:


És egy népdal InFusion Trio-módra:


Az új lemez felvételéről élőben jelentkeztek a stúdióból:

 

Ez pedig a teljes első album:

https://recorder.blog.hu/2018/02/15/atomokbol_felepitett_slagerek_az_infusion_trio_uj_lemezet_mutatja_be_a_budapesti_tavaszi_fesztivalon
Atomokból felépített slágerek: az InFusion Trio új lemezét mutatja be a Budapesti Tavaszi Fesztiválon.
süti beállítások módosítása