Magyarradar – Nameless City

2018.02.08. 16:12, rerecorder

namlcity2.jpg

Nameless City nem túl széles hazai ambient-színtéren alkot, jellemzően a downtempoval, idm-mel, indusztriallal, ritmusokkal fűszerezett stíluságban aktív. Élőben legközelebb egy hónap múlva, március 7-én látható az Anker’tben Wave Of Sound és Aythar  társaságában.

Megalakulás éve: 2009.

Honnan: Százhalombatta.

Tag: Renner Péter (Peti).

Stílus: Downtempo, idm, darkambient és industrial gyökerekkel (nagyon vegyes).

Hatások: A zenéimre nagy hatást gyakorolt a Delerium, a Front Line Assembly és a Depeche Mode.

Kiadók: Első albumom a Limitless Audio (HU) gondozásában jelent meg 2010-ben (At The Mountains Of Madness címmel), a többit saját szerzői kiadásban jelentettem meg.

Történet, megjelenések: A Nameless City 2009 elején jött létre. Stílusában a darkambient, a chillout, és a downtempo dominál, ami néhol ipari elemekkel is keveredik. Ebben a projektben többnyire az H. P. Lovecraft művei által inspirált szerzeményeimet gyűjtöm egy csokorba. A névválasztást is Lovecraft ihlette, ami egy 1921-ben megjelent novellájának a címe, illetve egy, a műveiben gyakran felemlegetett város neve is. A zenéléssel, zeneszerzéssel 1993 óta foglalkozom. Sok kísérletezgetés, próbálgatás után 2007-ben találtam rá egy német producerre (Intrendent), akinek elküldtem az addig elkészült szerzeményeimet. Ennek eredményeként kerültem fel a 2007-es Electro Arc Compilation Vol.1 lemezre, majd 2008-ban a NetWare Responsibilities válogatásra (ezeken a lemezeken még mint Industrial Wave Studio szerepeltem).

namlcity1.jpg2009-re végül már annyi H. P. Lovecraft által inspirált zeneszámom gyűlt össze, hogy már szinte adta magát az önálló projekt létrehozása. A Nameless City első albuma a szintén H. P. Lovecraftra utaló At The Mountains Of Madness címmel jelent meg 2010. december 1-én, a Limitless Audio gondozásában. 2011. február 25-én jelent meg az Electro-Arc kiadó gondozásában egy válogatás album Net Ware Victory Monuments címmel, amin a Nameless City Stampede című műve is helyet kapott. Május 27-én jelent meg a Music For The Rising Sun: Part II válogatás, amelynek az ötödik száma a The Past című szerzeményem. Ez a válogatás a Japánban történt földrengés, és cunami áldozatainak megsegítésére jött létre. Az anyag összes bevételét erre fordítják. 2011. augusztus 13-án felléptem a Sziget fesztiválon, a Cökxpon Ambient sátorban. Tulajdonképpen ez a fellépés volt a debütáló fellépésem is. Innentől kezdve beindult a gépezet, és szeptembertől januárig minden hónapban volt fellépésem a Cökxpon Ambient Café-ban. Azóta majdnem minden évben vendégeskedtem a Szigeten, 2012-től az O.Z.O.R.A. fesztiválon, 2016-tól a Samsara fesztiválon is. 2012-ben új album munkálataiba kezdtem. Ez az album tulajdonképpen egy válogatás lett a 2011-ben készült szerzeményekből ...And Other Tales címmel. Ebben az évben volt az első fellépésem az O.Z.O.R.A fesztiválon, a Pumpui sátorban. 2013 decemberében a Klinik előzenekaraként léptem fel a Vörös yukban. 2014-ben „új” album megjelenés volt, a Selected Works 2006-2007 címmel, amely a régebbi szerzeményeimnek volt egy újrakevert, ingyenes kiadása. Továbbá ismét történt megjelenés egy válogatás lemezen, Intrendent és az SPV égisze alatt, Net.Ware Funja címmel, amin a Leng (Concert version) jelent meg. 2015-2016-ban sok új számot írtam, de új album megjelenés nem történt. Fellépések voltak többek között az O.Z.O.R.A-n, a Szigeten, Únyon, Szentendrén a Kacsakőnél. 2017 is több fesztivál fellépést eredményezett, zenékben annyira nem voltam termékeny, mint az előző években (kisebb alkotói válsággal küzdöttem).

Jövőkép: Szeretném a zenéimet minél több emberhez eljuttatni. Ez mind a két projektemre vonatkozik. Kiadót keresni, illetve fizikai hanghordozón megjelenni. De ez még a jövő zenéje.

Mellékprojektek: IWS (Industrial Wave Studio), ami egy túlnyomórészt electro-industrial project, ebben Fehér Ferenccel dolgozunk együtt.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Nem nagyon tudok ilyet kiemelni, de tulajdonképpen a 2010-es albummegjelenés, illetve a 2011-es Sziget fellépést éreztem annak. Számomra még nagyon nagy dolog volt az is, amikor a Klinik előzenekaraként léptem fel 2013-ban. 


az ...And Other Tales című Nameless City album: 

 

http://www.namelesscity.eu

https://namelesscityhu.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/namelesscitymusic/

https://soundcloud.com/nameless-city

 

https://recorder.blog.hu/2018/02/08/magyarradar_nameless_city
Magyarradar – Nameless City
süti beállítások módosítása