Tiszteletadás? Megszentségtelenítés!

2018.02.05. 11:10, RRRecorder

jt_prince.jpg

A Super Bowl félidei show - amely műfajban közmegegyezés szerint Prince volt minden idők legjobbja - idén ugyebár Justin Timberlake-nek jutott, aki tisztelegni kívánt Prince előtt. A rajongók szerint viszont háromszorosan is megsértette az emlékét.

1. Justin Timberlake a fellépés előtt a Man Of The Woods sokadik albumhallgató buliját Prince birtokán, a Paisley Parkban tartotta. Még a Prince-rajongók, akik ezt önmagában nem tartották szentségtörésnek, azok is mérgesek lettek, amikor kiderült, hogy az eseményen alkoholt szolgáltak fel - miközben Prince a Jehova Tanúi egyház elkötelezett híveként nagyon ellenezte az alkoholfogyasztást. Egy sajtótájékoztatón Timberlake "a Paisley Park megszentelt földjéről" beszélt, de erre a kritikára nem reagált.

VAJON ITT IS SZÖCSKÉT MEG HANGYÁT ETTEK?

2. A legnagyobb figyelem azt a kérdést övezte, hogy vajon lesz-e Prince-hologram a show-n. A Prince-tiszteletadás gyakorlatilag elkerülhetetlen volt, mivel a Super Bowl helyszíne Minneapolis volt, Prince szülővárosa. Azonban amikor megjelentek a híresztelések arról, hogy ez egy hologrammal előadott duett formájában történik, Sheila E, Prince egykori dobosa és barátja kiírta a Twitterre, hogy a néha sztár kifejezetten arra kérte őt, hogy akadályozza meg az ilyen hologramozást.

Akkor mindenki megnyugodhatott, hogy a szentségtörés elmaradt? Nem, mert valószínűleg Prince a kivetítős "duett" megoldást is ellenezte volna. Sok helyen előszedték egy 1988-as interjúját, amiben azt mondta, hogy a halott hírességek minden technológiai "feltámasztásának" ellene van. "Ha az lett volna az Úr terve, hogy Duke Ellingtonnal jammeljek, akkor egy időben éltünk volna. Ez az egész virtuális valóság dolog, ez démoni. És én nem vagyok démon. Nézd csak meg, mit csináltak John Lennonnal, manipulálták a hangját, mintha holtában énekelne (a Free As A Bird című számban - a szerk.). Hát ez velem nem fog megtörténni. Az egyik ok, ami miatt teljes művészi kontrollt akarok a zeném fölött, pont az, hogy ezt megakadályozzam." Ezek a szavak nehezen érthetők másként, mint hogy Prince azt a fajta "tisztelgést" is ellenezte volna, ami történt.

PRINCE GONOSZ LEMEZE, AMIBŐL BEZÚZATOTT FÉLMILLIÓT

3. Egy bő évtizede Justin Timberlake többszörösen beszólt Prince-nek; nem volt egyik sem olyan jelentős esemény, hogy valami nagy JT vs. Prince háborúról beszélhessünk, de a rajongók emlékezete azért megőrizte ezeket. Az egyik az volt, hogy 2006-ban Prince egy bulin elejtette egy megjegyzést az akkor taroló SexyBackkel kapcsolatban, miszerint "hogy mondhatja bárki, hogy visszahozza a szexiséget - hiszen az sosem hiányzott." Amire Timberlake egy Timbaland-számban előadott versszakában ezt énekelte: "Kerestünk a héten a slágerlistán, de hát nem voltál ott / Ha a szexiség sosem hiányzott, akkor miért pörög mindenki az én szaromra / Ne utálj csak azért, mert nem neked jutott eszedbe".

NAGY INTERJÚNK PRINCE EGYKORI BILLENTYŰSÉVEL!

Nem sokkal később Timberlake adta át a Golden Globe-on a legjobb eredeti dal díját, ám Prince nem érkezett meg (állítólag a dugóban ragadt), hogy átvegye ezt a Song Of The Heartért, úgyhogy ezt Timberlake tette meg helyette: térdét erősen megroggyantva, hogy jól kigúnyolja a magasságát.

Egyébként az egész félidei show megosztó volt: volt, aki szerette, sokan viszont unalmas biztonsági játéknak bélyegezték. Aki maga szeretne dönteni, itt megnézheti.

https://recorder.blog.hu/2018/02/05/tiszteletadas_megszentsegtelenites
Tiszteletadás? Megszentségtelenítés!
süti beállítások módosítása