Az internet hőse lett a műkorcsolyázó, aki DJ Snake-et választotta Celine Dion helyett

2018.01.06. 10:30, RRRecorder

jimmy_ma.jpg

Jimmy Ma meg akarta mutatni, hogy a műkorcsolyázás extrém sport, amit a fiatalok is szerethetnek.

"Talán eljön a nap, amikor a Twitter-említések száma is beszámít majd a műkorcsolya pontozási rendszerébe. Miért is ne? Akkor sem lenne sokkal zavarosabb az egész, mint amilyen most. Ha eljön ez a nap, Jimmy Ma ott lesz az élen" - így kezdődik a USA Today sportrovatában megjelent cikk, ami a 22 éves műkorcsolyázó az Egyesült Államok műkorcsolya-bajnokságán bemutatott ún. rövidprogramjáról szól. Az egyébként 11. helyezést megszerző Jimmy Ma ugyanis a közösségi és hagyományos médiában is nagy sikert aratott azzal, hogy a francia EDM-sztár DJ Snake Propaganda című számára kezdett, ami aztán átment DJ Snake és a veterán Lil Jon 2013 végén megjelent bulibombájába, a Turn Down For Whatba. (A szám 2014-ben ment nagyot, az emlékezetes eszeveszett videónak is köszönhetően: a Billboard listán a 4. helyig jutott.)

Ennek háttere az, hogy nemrég vezették be azt a szabályt, hogy immár vokált tartalmazó zenékre is lehet korcsolyázni. Az idei lesz az első olyan téli olimpia, ahol ez már érvényes lesz. (Egyébként az említett amerikai bajnokság egyben az olimpiai selejtező is.) Az így is sokakat - például a szakkommentátorokat is - meglepő zeneválasztást Jimmy Ma így magyarázta a USA Today-nek: "a műkorcsolya egy extrém sport. Azt szeretném, hogy a lehető legtöbb ember lássa, milyen nagyszerű művészet ez, és milyen nagyszerű sport. A cél az, hogy felpörögjenek az emberek - az idősebbek is, és a fiatalok is, akik jó lenne, ha menőnek tartanák a műkorcsolyát." Reméli, hogy akik az ő videóját nézve kezdenek érdeklődni a sport iránt, belenéznek majd az olimpiai közvetítésbe is, hogy lássák, a legnagyobbak milyen elképesztő dolgokra képesek.

Az biztos, hogy ráfér a műkorcsolyára egy kis népszerűsítés - írja a USA Today. A szóban forgó bajnokságon például függönnyel takarták el az üres széksorokat. Az is baj, hogy Amerikában jelenleg nincs olimpiai éremre igazán esélyes sztár műkorcsolyázónő, aki sok nézőt vonzana; és persze az is, hogy sokszor úgy tűnik, hogy egy kicsit megrekedt a múltban az egész sportág. "Nem kell egyetlen rave-vé alakulnia a versenyeknek, de azért több életerő ráférne." Az is gond, írja az elemzés, hogy túl erős a status quo. Egy valódi éremesélyes versenyző - akik között Jimmy Ma nem volt ott, és ezt ő maga is tudta - talán azért nem mer ilyen merészet húzni, mert fél, hogy magára haragítaná a bírók közül legalábbis a konzervatívabb ízlésűeket.

Szóval ez Jimmy Ma teljes rövidprogramja:


Vírusvideó lett abból is, ahogy a közönség reagált:


És ez a Turn Down For What klipje:

https://recorder.blog.hu/2018/01/06/az_internet_hose_lett_a_mukorcsolyazo_aki_dj_snake-et_valasztotta_celine_dion_helyett
Az internet hőse lett a műkorcsolyázó, aki DJ Snake-et választotta Celine Dion helyett
süti beállítások módosítása