Egy sötét erők által irányított metropolisz - The Neon Droid EP-premier

2017.12.27. 15:07, RRRecorder

neon_droid.jpg

The Neon Droid, vagyis Gábor Zoltán nem ismeretlen a Recorder olvasói előtt, hiszen nemcsak különleges videóját mutattuk be, hanem az általa összehozott nagy színtérbemutató válogatás, a Hungarian Synthwave Allstars első és második részét is. Most pedig itt a naplementés EP-trilógia záró, az eddigieknél sötétebb darabja.

A trilógia még 2015-ben indult a Deadly Sunset EP-vel, aztán 2016-ban jött a Revenge Of Sunset. A záró, No More Sunset című, először itt hallható rész persze továbbra is a szintik bűvöletében készült, de már a korábban is megjelenő sötétebb (dark), keményebb stílus itt kiteljesedik. "Tudatosan készültem a trilógia záró részére, mindenképpen kemény, dark hangulatú zenékkel szerettem volna lezárni a sorozatot, mivel mostanában ez a stílus kezdett közelebb állni hozzám" - mondta erről Gábor Zoltán.

Az EP-t ő mutatja be számról számra:

neon_droid_200.jpgNo More Sunset - Egy jó barátommal, Kovács Dániellel közösen szereztünk. Az ő brilliáns gitárjátéka adja a szám savát-borsát, gyönyörűen indítja be a lemezt, és jelöli ki a vonalat, amit követni szeretnék.

Apex One - A második szám a jövőbe kalauzol el, egy sötét disztópiába, egy különös erők által irányított metropoliszba, melyet láthattunk már jó pár filmben. A számban hallható narrációt így nem is kölcsönözhettem volna máshonnan, mint a kultikus Dark City című filmből, melynek egyik főszereplője, Kiefer Sutherland egyedi orgánuma adja meg az alaphangot az élményhez. Véleményem szerint ez a zene a valaha készített legjobb számaim egyike lett, erőteljes, tele sötét energiával, és nem utolsó sorban Gémes Norbert szuperkemény gitárjátékával.

Goodbye Paradise Bay - Egy kicsit kilóg a sorból, mert ez lényegében egy nyári zene, amit a Hungarian Synthwave Allstars második válogatásalbumára készítettem 2016-ban, viszont szomorkás hangulatú lett, mert akkoriban költöztem haza Magyarországra, és ez a szám volt a "búcsúdalom" akkori lakhelyemtől, így ráfért az albumra.

Planet Neon - Egy másik jó barátommal, Sánta Bencével közösen szereztünk. Gyors, pattogós, igazi “droidosan” energikus zene lett, sok kemény fűrész-basszussal és 80-as szintitémával.

LOVE - Ez is hallható volt már a Hungarian Synthwave Allstars harmadik albumán, ami 2017 nyarán jelent meg. Ez is megtöri kicsit a sort, hiszen egyértelműen egy nyári bulizenéről van szó, de nem akartam lehagyni a lemezről, mert egy jól sikerült kis szám lett.

Mona Lisa Overdrive - Egy lassan induló darksynth nóta, ami a végére azért eléggé bekeményít, és méltóképpen zárja le az albumot. A címe ugyebár ismerős lehet a cyberpunk stílus kedvelőinek, hiszen William Gibson Neurománc trilógiájának harmadik darabjának is ez a címe. De leginkább azért választottam ezt a címet, mert így szerettem volna becsempészni az albumra 2016-ban született kislányomat, akinek a Mona nevet adtuk. Neki ajánlom ezt a kislemezt.

Ez tehát az EP; egyelőre a Bandcampen, de hamarosan más platformokon is elérhető lesz. The Neon Droid a Facebookon itt található.

 

https://recorder.blog.hu/2017/12/27/egy_sotet_erok_altal_iranyitott_metropolisz_the_neon_droid_ep-premier
Egy sötét erők által irányított metropolisz - The Neon Droid EP-premier
süti beállítások módosítása