Az Unikornis éve volt, de lehet, hogy megint benéztem - Hippikiller single-premier

2017.12.23. 12:53, RRRecorder

hippikiller_unikornis.jpg

Rockba oltott magyarnóta-haiku 2017-ről - mondja az új számról az alkotó. Akinek ez nem elég a kattintáshoz, annak eláruljuk, hogy az egyszarvú mellett van még flamingó is!

Bihari Balázs váltakozó műfajú projektje, a Hippikiller bizonyára ismerős a Recorder-olvasóknak, több lemezét, klipjét is bemutattuk; idén például a sokféle műfaji kalandozás után a nyolcvanas évekbe érkező Totally Discót. A legújabb dal, Az Unikornis éve ismét egy kisebb elmozdulás, vissza a rockzenekari felállás felé, bár az évtized kb. marad. Bihari Balázs énekel, gitározik, szintizik, Gerdesits Ferenc dobol, Hó Márton basszusgitározik, az Uniszónikus Unikórus pedig vokálozik, úgymint Hó Márton és Sallai László. A második szám pedig egy BB által egyedül rögzített Richie Kotzen-átirat.

Az összefüggéseket alaposan, minden oldalról megvilágítják a zenészek nyilatkozatai, mindjárt itt Nagyillés Szilárd másik szép fotója alatt:

hippikiller2.jpg

Bihari Balázs: 2017 a hullámvölgyek éve volt, a köztes időt iszonyú sok pofázással töltöttem, körbedumáltam az Majdnem Híres Rocksulival az országot, végig moderátorkodtam a tavaszt a Backstage-en, nyáron tanulmányt írtam a magyar fanzinmozgalom első hullámáról a Szépirodalmi Figyelő punk különszámába, úgyhogy ideje volt tőmondatokban írni egy rockba oltott magyarnóta-haikut 2017-ről. Ez Az Unikornis éve.

Sallai Laci: Nekem az az érzésem, hogy ez az Unikornis éve volt, de mintha tavaly is ez lett volna, úgyhogy nem kizárt, hogy jövőre is az lesz.

Gerdesits Faszi: A kínaiak szerint a Kakasé, szerintem a Rókáé, de biztosan nem az enyém. az eszetlen unikorniskultuszban pedig az elveszett (vagy tán sosem volt) szüzesség iránti vágyakozást vélem felfedezni, hiszen ismerjük jól a szüzek és az unikornisok viszonyát. A flamingóval kapcsolatban pedig ajánlom mindenkinek a Rózsaszín flamingók című filmet, kedves kis karácsonyi szórakozás!

Bihari Balázs: Ha úgy veszem, Az Unikornis éve kicsit a Totally Disco album folytatása, miközben szépen csendesen evickélek vissza a hagyományos dob-basszus-gitár-ének hangszereléshez. És jó ötlet volt: amikor ismét Gerdesits Ferkau ül a dobok mögött, akkor sok minden a fejemben a helyére kerül. Például az, hogy ez a szög egyszerű dal nyilván azonnal felmegy elsőre, de az erre való készülődést Vastinál (Sounday Stúdió), az azt követő beszélgetések hangulatát semmi nem pótolja otthon a házi stúdióban. Mintha ismét hazatértem volna. Cuki, mi?

Sallai Laci: Stúdiózás közepén tudtam meg Balázstól, hogy mi az a cserecset, és bár nem tudtam, hogy mi az, volt benne részem bőven. Cserébe nagyon jópofa "bocs, nem ide"-típusú üzeneteket tudok írni.

Gerdesits Faszi: Valószínűleg egy ázsiai kisállat lehet, esetleg patás. A válaszból adódik, hogy nemigen volt benne részem, de ha a prémje értékes, akkor jól jönne egy-kettő.

A Hippikiller a Facebookon itt található. Alább a single; aki más platformon vágyik rá, vagy megvenné, december 29-én keresheti a Spotify-tól a Deezeren át az iTunesig. A videó pedig majd januárban érkezik.


A felvételeken dolgozott Vastag Gábor, Takács Zoltán Jappán és végül Schram Dávid, no meg Bihari Balázs. A borítót Jeli András készítette.

Címkék: premier hippikiller
https://recorder.blog.hu/2017/12/23/az_unikornis_eve_volt_de_lehet_hogy_megint_beneztem_hippikiller_single-premier
Az Unikornis éve volt, de lehet, hogy megint benéztem - Hippikiller single-premier
süti beállítások módosítása