Save The Date II. - Jön a hazai neosoul-jazzhop színtér nagy évzáró bulija!

2017.12.18. 12:04, rerecorder

save_the_date.jpg

A budapesti koncertklubokat járva vagy csak a programokat bújva időről időre bele lehet futni néhány remek fiatal zenekarba, akik az itthon talán még mindig kevésbé bejáratott jazzes soul és funk illetve hiphop/r&b mezsgyéjén próbálnak meg kiteljesedni. A Hip To The Game, illetve a nyáron a Pontoon Jazzelünk a Duna parton eseményein is feltűnő laza kollektíva különböző irányokból, de egyaránt naprakészen járja körbe a világban már-már a mainstreambe is betört megszólalást. Ez a néhány zenekar fog december 22-én egy nagy közös karácsonyi bulit tartani az Akváriumban, ahol ráadásul kiegészülnek majd külföldi vendégekkel is.

A december 22-i esemény gerincét tehát az említett hazai színtér adja. A SoulClap Budapest és az Amoeba koncertje mellett Őrsi András a RÓQA néven nemrég kiadott nagyon erős EP-jét mutatja majd be, a Window pedig a szerintünk az év egyik legjobb magyar megjelenésével, a Take What You Want című debütáló lemezükkel ünnepel majd. A színtér laza, baráti jellegéből adódóan (a zenekarok tagsága több helyen metszi egymást) egy-egy szám erejéig feltűnnek majd közreműködőként a neosoul-jazzhop más hazai reménységei. A szintén az év egyik legjobb magyar lemezét jegyző Babé Sila a színtér rendszeres szereplője, aztán az egy darabig Budapesten élő MC M3nsa és Dorsal Fin a Window, az absztrakt hiphopos Slow Village formáció a SoulClap Budapest, Sena pedig az Amoeba mellett fog majd feltűnni. Rajtuk kívül az idén remek EP-vel is jelentkező fiatal angol énekesnő Call Me Unique, illetve az ausztrál, de épp Berlinben élő James Chatburn is koncertet ad, és ugyancsak Berlinből jön majd Wayne Snow, aki a SoulClap Budapesttel lép majd fel. Talán ebből is látszik, hogy az egyébként is jam sessionökön formálódó színtér itt sem fogja meghazudtolni önmagát, az együttműködés, együtt zenélés alapvető mozgatórugója az Akváriumban is megmarad.

Mást nem is mondanánk, a karácsony előtti túlpörgetett őrületben ennél jobb eseményt keresve sem találnánk. Mindenki menjen bólogatni, táncolni és kiereszteni a felgyülemlett gőzt. Alább pedig egy kis ízelítő.

Facebook-eseményoldal

SoulClap Budapest: 


Amoeba: 


Window: 


Amoeba x Call Me Uniqe: 


RÓQA: 


Slow Village: 


Wayne Snow: 


James Chatburn: 

https://recorder.blog.hu/2017/12/18/save_the_date_ii_jon_a_hazai_neosoul-jazzhop_szinter_nagy_evzaro_bulija
Save The Date II. - Jön a hazai neosoul-jazzhop színtér nagy évzáró bulija!
süti beállítások módosítása