Magyarradar – EPMK

2017.12.16. 10:14, rerecorder

epmkpromi1.jpg 

Az EPMK tulajdonképpen a Poormanklinik formációból szólistává lett PMK és a Mulató Aztékokból Emekajji duója. De inkább mondja el a sztorit a Magyarradarunkon PMK, sokkal viccesebb tőle hallani.

Megalakulás éve: PMK: 2005, Viccbeatz: 2007, EPMK: 2017.

Honnan: Csíkszereda: kisgyerekkor, Győr: gyerekkor, Budapest: nagygyerekkor.

Tagok: PMK-ban én egyedül, az EPMK-ban pedig a Mulató Aztékokból Emekajji és PMK.

Stílus: Sportos.

Hatások: Nas, Agnostic Front, AMD, Kevés, Oxmo puccio, Pantera, Mos Def, A.E. Bizottság, Sick Of It All, Burzsoá Nyugdíjasok, Dead Prez, Cseh Tamás, People Under The Stairs, Puppetmastaz, Wu-Tang CLan. Ezt úgy írtam le, hogy nem gondolkoztam, csak írtam. Fáj, hogy egy jazz-, funk-, reggae-előadó se került bele ösztönből. Mindegy, hogy mi a trend vagy antitrend, azokat kedvelem, akik a guccizás helyett visszahozzák a hiphopba a punk attitűdöt, és mostanában a népzene is érdekel, inspirál. Wörd! Muzik! Písz!

Kiadók: Mi magunk, Viccbeatz.

pmk2.jpg

Történet: A Poormanklinik 2005-ben csapatként alakult, Gazdagok és Szépek néven, de akkor egy punkzenekar is felvette pont ezt a nevet. Döntöttünk. Változtatni kell. Egy erdeialkoholba és ködpárába borult – elveszés, szó szerinti útkeresés alatt PMK lettünk. A Fekete-erdőben játszódó Klinika című sorozat miatt: „Poormanklinik, szegénykórház, éjjeli menedékhely, ahol Godot-ra várunk teli éjjeli edénnyel.” Mindenképpen gagyi sorozatcímet akartunk. Hárman alapítottuk, Lalipop, Bleza (ő elég komolyan graffitizett is) és Optimus Rhyme/Holdemberg vakhülye jómagam. A többiek Írországba, Angliába távoztak. Egyedül hagytak a setétben. Bleza mérnök a Bentleynél, Lali meg Nietzsche lett, a torinói lovas korszak közelében. De már kész volt az anyag. Így mindenki engem kezdett el PMK-nak hívni. Így lettem Optimusból PMK. Lalipop régi vállalhatatlan barátait rám hagyta, sok tehetségtelen JBF-es graffitis, és egyéb, ’fattyúk is talál szeget’-alakok. Aztán Marcalváros, Kun Béla lakótelep egy bizonyos padján (Iroda) megszületett a Vicc Beatz. Ez a mi kvázi Vúteng Klánunk. Ez egy baráti kör. Mit csinálunk mi tulajdonképp? Na azt én is szeretném tudni. Az biztos, hogy a fő bodzaszedő Ketioz lett. Mindig Főkolompár volt. A Vicc Beatzből végig segített mindenki. Erru, Ketya nagyon sokat. Fullánk pedig egy Gondolatbűnöző. Mindent tőlem tanult, én találtam ki. Én írom a szövegeit. A raptáncát is én találtam ki. Minden reppernek van egy saját tánca. Erről itt többet nem beszélhetek. Khmm. Akik még később beatekkel segítették a zenei létezésem: Robotdeck, glxy, Benc, Lassú Isten. Áldott legyen a nevük. 2005-től, az egyetem miatt már felcsapódtam Budapestre, nagyon hamar megismertem, az azóta elrecsenyésedő, elmulatóaztékosodó, tafuga, lacifás Phlat Sanyit, a kozmikus szobanövényt, Emekajji-t. Nekik nagyon sokat köszönhetek és ők is nekem. Jelen pillanatban (2017.11.14.) Phlat 11 ezer forinttal, Meki 5 ezer forinttal tartozik. Ezt szeretném visszakapni. Fullánk, egy fehér H&M polóval, Ketioz pedig egy Jambalaya pólóval tartozik. Robotdeck pedig egy doboz sörrel. Igen.

Megjelenések: 2010: PMK – Jeltovábbító (5 évig húzódott, igen), 2014: PMK - Nem létező album láthatatlan embereknek, 2016: PMK - Premium Bananas, 2017: PMK X BENC - Egy kör EP, Innen letölthetők az albumok: http://viccbeatz.hu/.

epmkhossze.jpg

Küldetés: Jah is My Manajah. Az Űr az én pásztorom. Mindenkinek van egy mááálna, az enyém eeepeeer.

Jövőkép: Írni. Utazásélményeimről, ahol sosem jártam.

Mellékprojektek: Jelen pillanatban a mellékprojektem a fő projektem. Emekajjival csináljuk az EPMK (Emekajji+PMK) albumot, ep-t. Varga Balázzsal (God&Monkey), és a Bfok11/Igazgatótanácsos Fecóval is zenélgetünk.

Szexepil: Lúdtalp. Libabőr. Tyúkmell. Kacsatánc. Idomított hónaljkutyák.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A Fishing On Orfűt azért szerettem, mert aki oda eljött, az tényleg rám volt kíváncsi. Köszönöm, hogy elhívtak. Itt szeretnék elnézést kérni attól a lánytól, akinek kirúgtam ugrálás közben a kezéből a telefont. Elismerem, hogy eredményes, de meglehetősen bunkó és udvariatlan volt. Igazából már szégyellem. Háromszázvalamennyi zenekarból bejutottunk a Hangfoglaló pályázat húsz támogatott zenekara közé. Ez azért menő, már amennyire a pénz menő tud lenni. Nem volt semmi csókom. Esküszöm. A HVG és egy várossal foglakozó blog is írt a Budapest megint? című számunkról. Ez azért meglepett, nem volt nagy nézettség, hype, meg ilyesmi. Hogy találtak rá?



EPMK-Facebook

A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

Címkék: pmk magyarradar epmk
https://recorder.blog.hu/2017/12/16/magyarradar_epmk
Magyarradar – EPMK
süti beállítások módosítása