11 tuti tech-tipp zenerajongóknak – 2017-es karácsonyi kütyüválogatott

2017.12.12. 10:49, rerecorder

crosley_01.jpg

Nem tudod, mivel lepd meg zenemániás csajodat, pasidat? Megvan neki az összes lemez? Szokatlan, de testhezálló kütyükből idén sincs hiány: a legmodernebb zajszűrős fülhallgatóktól a speciális hangfalakig, a LED-kijelzős ukulelétől a karaokét forradalmasító találmányokig. Íme, tizenegy trendi tech-tipp ajándéknak, a fa alá - a friss, decemberi Recorder magazinból!

# Stages Hero/Sidekick

Megérkezett a zajkiszűrő fülhallgatók új generációja: míg a Hero alapesetben nem enged át semmilyen külső zajt, sajátos ambient+ technológiájának köszönhetően beállíthatjuk, hogy egy bizonyos irányból érkező hangokkal kivételezzen, felismerjen kulcsszavakat vagy épp egy másik ember beszédhangját. De az azonos nevű telefonos applikációval még ennél is jobban személyre szabhatjuk az amúgy vezeték nélküli, audiofil igényeket is kielégítő fülest. Ha valaki mégsem cserélné le a jól bevált fejdíszét, az se búsuljon: a Sidekick kiegészítő bármikor összeköthető egy asztali géppel/laptoppal, valamint más tartozékokkal.

stages_hero_sidekick_02.jpg


# Singtrix

Mindig is karaokebajnok szerettél volna lenni, de nincs hozzá tehetséged? Akkor a Guitar Hero kreátorainak legújabb találmánya pont neked való! A Singtrix ugyanis rengeteg (háromszáznál is több!) beépített effektjével azonnal ’feljavítja’ az énekhangodat, amire aztán tetszés szerint ráengedheted az Auto-Tune-t, reverbezheted vagy loopolva ’négytagú’ Beach Boys-vokálharmóniákat is alkothatsz. Ráadásul nincs szükség a kedvenc dalod instrumentális változatára: a beépített szoftver elemzi a számot és automatikusan kiveszi belőle az énekhangokat, így bárhol és bármikor gyakorolhatsz bármire. Kezdő zenészeknek is ajánlott!

singtrix_01.jpg


# ’A’ Speaker

„Mintha fülessel hallgatnál zenét; csak épp egy hangfallal!” – állítja magáról az Akoustik Arts legújabb találmánya. Az ’A’ Speaker lényegében egy hangsugarat hoz létre, amit az adott területre összpontosít, így anélkül hallgathatjuk kedvenceinket hogy másokat zavarnánk vele vagy kábelekkel bajlódnánk. Nem meglepő hogy Indiegogón a szükséges összeg több mint hatszorosa gyűlt össze – mi is el tudnánk képzelni a hálószobánkba egyet.

a_speaker.jpg


# Phonotonic

A Phonotonic lényegében egy sokoldalú kockára hasonlító szenzor és egy applikáció együttese, ami a mozgásodat alakítja zenévé: például ha sétálsz, a dal ritmusa és dallamai a lépteidhez igazodnak. De a mozgásérzékelők miatt a táncpárbajok egy új dimenziója is feltárulhat előttünk, arról nem is beszélve, amikor ötvözzük az eszközt a hangszeres játékkal. A lehetőségeinknek tehát csak a találékonyságunk szab határt, illetve a készlet. Ha a tavalyi összeállításból a testzenét előállító XTH Sense volt a kedvenced, mindenképp ezt kérd a fa alá!

phonotonic_01.jpg

phonotonic_02.jpg


# Tooks Vizor

Télen kötelező viselet egy jó meleg kötött sapka, ami viszont sokszor nem kompatibilis egy fejhallgatóval. Ezt a problémát hidalja át a Tooks Vizor, amibe bele van varrva egy vezetékes vagy Blueetoth fülhallgató, így a leghidegebb időszakban sem kell lemondanunk playlistjeink élvezetéről. Ráadásul a márka nem csak a különböző színű és méretű sapkákban, hanem szezonalitásban is erős: többek közt hasonlóan funkcionális fejpántokat is találni kínálatukban.

tooks_vizor_01.jpg

tooks_vizor_02.jpg


# Populele

Egy hangszeren megtanulni még a YouTube-tutorialok korában is több éves elköteleződés. Ezt a folyamatot gyorsítja meg a Populele, a világ első okosukuleléje. A nyakon felvillanó LED-ek jelzik, hogy pontosan mikor, hol kell pengetnünk, a hangerő emelkedésével pedig a fények is erősebben világítanak. Az azonos nevű applikáció ráadásul több száz dalt tartalmaz, így bármikor betanulhatjuk az aktuális slágereket, ráadásul azonnal rögzíthetjük is a saját verziónkat. Ha a zenei pálya felé szeretnénk terelgetni a gyerekünket, akkor talán a prémium anyagokból összerakott négyhúros a legjobb döntés.

populele_02.jpg


# Crosley Vinyl Rocket

A bakeliteket játszó zenegép hiába visszatérő eleme az amerikai bároknak/filmeknek, ma csak a Crosley gyártja őket. Így nem csoda, hogy megkérik az árát: 12995 dollárt (azaz közel három és fél millió forintot) kell kicsengetni az utolsó jukebox-mohikánért. A Vinyl Rocket összesen hetven korongot tud tárolni és azok mindkét felét képes tű alá helyezni. A gombokat természetesen variálhatjuk, akárcsak a kollekciót és az egész távirányítással is vezérelhető. Ráadásul – engedve az idők szavának – Bluetooth-kompatibilis is, de a ki- és bemeneteknek köszönhetően akár a kedvenc mp3-lejátszónkat is ráköthetjük. A hangminőség pedig természetesen minden igényt kielégít.

crosley_02.jpg


# Pocket Operator

„I’m the operator with my pocket calculator” – közölte a februárban Budapesten koncertező Kraftwerk géphangon és a Pocket Operator zsebben elférő kütyüivel mi is hasonlóan érezhetjük magunkat. Akad közöttük dobgép, szekvenszer, effektgyűjtemény és többféle szintetizátor is, amik egymással és más zenekészítő eszközökkel is tökéletesen kompatibilisek, ráadásul stúdióminőségű hangokat gyárthatunk rajtuk. A Teenage Engineering és a Cheap Monday kollaborációjából egyelőre hat különböző fajta gépezet született, amelyek meglepően jutányos áron kaphatók. Szóval, ha a pénzszűke ellenére is Vangelis nyomába lépnél, itt a megoldás.

pocketoperator_01.jpg


# Onanoff Cable Magnet

Néha az egyszerű dolgok a legjobbak: az Onanoff mágneses kiegészítői semmi másra nem jók, csak arra, hogy a ruhádra csíptetve feltekerd rájuk a fejhallgatód zsinórját. Feleslegesnek hangzik? Bárki, akinek gubancolódott össze vagy akadt fenn valamin füleskábele, meg fogja ezt cáfolni, arról nem is beszélve hogy mennyivel könnyebb gyorsan lekapni, ha utána nem kell földig hajolni a lelógó részekért. Bónuszként ezek fényvisszaverősek is, így például éjszakai futásnál különösen praktikusak.

onanoff-magnum-earbuds-audio-earphones.jpg


# Mogees Play

A Mogees Play kinézetében és funkciójában is leginkább egy sztetoszkópra hasonlít: csak illesszük rá valamire és azonnal elkezdi vizualizálni a különböző vibrációkat. Innen pedig csak egy lépés, hogy a hozzá tartozó applikációkon keresztül mindent ritmus- és hangorientált játékká alakítsunk, loopokat vagy dalokat építsünk fel alig hallható zajokból, netán kísérletezni kezdjünk a különböző felületekkel. Mondjuk a két ünnep közötti édes semmittevésként.

mooges_play_02.jpg

# Sennheiser Momentum Free

Sennheiser jó ideje a magas minőség szinonimája audiofil körökben, Momentum Free nevű új Bluetooth-fülhallgatójuk pedig az eddigi legkompaktabb darabjuk. A makulátlan hangzás ezen a szinten már vezeték nélkül is alapvető, ráadásul figyeltek az ergonomikus kialakításra is, így egész napos viselés után sem válik kényelmetlenné. Az akkumulátor maximális töltéssel hat órán át szolgáltatja az aláfestő zenét a mindennapjaidhoz, a hordozhatóságról ráadásul egy luxuskivitelű  bőrtok is gondoskodik. Urbánus létformáknak, túrázóknak mindenképp érdemes felvennie a karácsonyi kívánságlistára, de azoknak is jó választás lehet, akik számára a zenehallgatás csak élmény lehet, nem kompromisszum. (X)

sennheiser-momentum-free-in-ear.jpg


Kollár Bálint


A 2016-OS KÜTYÜVÁLOGATOTTUNK ÍGY ÁLLT FEL.


AKI ENNYIBŐL SEM TUD VÁLASZTANI, AZ NÉZZE VÉGIG 2015-ÖS KÉSZLETÜNKET IS.

EZ PEDIG EGY 2012-ES TERMÉKLISTA, JÓRÉSZT MÉG MINDIG SZAVATOS TÁRGYAKKAL.

https://recorder.blog.hu/2017/12/12/11_tuti_tech-tipp_zenerajongoknak_2017-es_karacsonyi_kutyuvalogatott
11 tuti tech-tipp zenerajongóknak – 2017-es karácsonyi kütyüválogatott
süti beállítások módosítása