Időutazás az Akusztik színpadán: örökzöldek a Hot Jazz Band jóvoltából

2017.12.08. 13:30, Recorder.hu

akusztik_logo_650.jpg

(X) Az Akusztik 18 éve hozza el minden hazai háztartásba a magyar könnyűzene legjavát. 2017. november 20-tól már az M2 Petőfi TV hétfő esti kínálatában is megtalálja a néző a vasárnap a Petőfi Rádióban játszott fellépéseket. December 11-én hétfőn 22.40-től a Hot Jazz Band tesz meg mindent azért, hogy elvarázsolja közönségét.

A zenekarról: „Az 1985-ben alapított Hot Jazz Band egyedülálló eredményeket, páratlan karriert tudhat magáénak. A hat zenész mégis a legbüszkébb arra lehet, hogy eredeti célkitűzésük, hogy újra életre keltsék, megismertessék és megszerettessék a jazzkorszak hangzásvilágát, elérte célját. A megalakuláskor még főként dixielandet játszó zenészek hamar rájöttek, hogy ez a műfaj sokkal gazdagabb, mint az elsőre megismert, elpufogtatott dixieland repertoár. Az 1920-as, ’30-as, ’40-es évek muzsikája talán a legszínesebb könnyűzenei műfaj. A méltán népszerű charleston, shimmy, foxtrott táncok, a ’20-as évek gramofonos hangzása, a ’30-as évek fox, szving táncok lüktető, szvinges zenéje és a ’40-es évek szving és amerikai dixieland revival stílusai keltek életre általuk.” (http://hotjazzband.hu/biografia)

A hétfői adásban a Hot Jazz Band hat tagjával élvezheti a néző a Kabos-, Jávor-, Karády-filmek zenei világát  megidéző, egyedi előadásmóddal megfűszerezett koncertet. A közel egy órás akusztikus időutazáson felcsendülnek az Odavagyok magáért és a Meseautó című örökzöld slágerek is (amelyek hétfő estig csak a Recorderen, alább tekinthetők meg).

akusztik_hotjazzband650.jpg

A Hot Jazz Band Akusztik fellépését vasárnap este tíztől a Petőfi Rádióban, december 11-én hétfőn 22.40-től az M2 Petőfi TV kínálatában láthatják a rajongók. Nincs TV vagy rádió a közelben? Streamelheted élőben a közmédia műsorait a mediaklikk.hu oldalról, a koncertet pedig keddtől megtalálod az M2 Petőfi TV YouTube-csatornáján is.

Exkluzív Recorder-premier - Odavagyok magáért a Hot Jazz Band előadásában, az Akusztikról:

És egy másik, egyelőre csak itt látható dal, a Meseautó:

Végül pedig az M2 Petőfi TV hétfő esti Akusztikjának beharangozó videója:

https://recorder.blog.hu/2017/12/08/idoutazas_az_akusztik_szinpadan_orokzoldek_a_hot_jazz_band_jovoltabol
Időutazás az Akusztik színpadán: örökzöldek a Hot Jazz Band jóvoltából
süti beállítások módosítása