Az összes Neil Young-felvétel valaha (majdnem), ingyen, szuper minőségben

2017.12.04. 15:34, RRRecorder

neil_young_archive.jpg

1963-tól máig minden Neil Young-felvétel böngészhető, többségük meg is hallgatható a Neil Young Archives oldalon.

A Neil Young által rögzített összes kis- és nagylemez megtalálható, többféle nézetben kereshető az archívumban, ami tartalmazza a különféle zenekarai albumait és a kiadatlan lemezeket is - utóbbiak nem mind hallgathatók meg, de állítólag bővülni fog majd az elérhető zenék köre.

Mindez pedig a maszter felvételek hangminőségével, hiszen Neil Young évek óta dühöng nyilvánosan, hogy a digitális szolgáltatók szörnyűséges hangzást kényszerítenek ránk (a rögzített zenének csak "5-20%-át halljuk" - fogalmaz az archívum nyitó üzenetében). Az XStream nevű technológia az adott felhasználó által éppen elérhető legmagasabb hangminőséget biztosítja - aki akarja, 320-as mp3-hangzásra butíthatja ezt le. 2018. június 30-ig ingyenesen, egyszerű bejelentkezés után használható az archívum, utána pedig "nagyon szerény" összegért.

A használata a többféle nézet miatt nem éppen egyszerű, bár az is igaz, hogy az egyszerű oldalakon meg nincs ennyi információ: az összes szám összes közreműködője, szövege, és az idővonalon még egyéb életrajzi tények is. Árulkodó azért, hogy egy majd' tízperces videó készült, hogy elmagyarázza az oldal működését. Ez látható alább, de előbb az új Neil Young-klip, ami a friss - és az archívumban persze megtalálható - The Visitor című album nyitószámához készült, a címe is egyértelmű utalás Trumpra, és az a refrénje, hogy "No wall / No hate / No fascist USA".

 

Címkék: neil young
https://recorder.blog.hu/2017/12/04/az_osszes_neil_young-felvetel_valaha_majdnem_ingyen_szuper_minosegben
Az összes Neil Young-felvétel valaha (majdnem), ingyen, szuper minőségben
süti beállítások módosítása