Mindenki csalódott már - Pavlov dalpremier

2017.12.01. 15:04, RRRecorder

pavlov.jpg

Bemutatkozó EP-jére készül a pécsi Pavlov, akik tudják, hogy úgyis a magyaralter jelzőt kapják meg, de valójában ez csak egyik stílusuk. Itt az első single, a be nem teljesedett kapcsolatról szóló Porcelán.

A Pavlov 2016-ban alakult Pécsett, és azt mondják magukról, hogy tudják, hogy első számuk alapján "száz százalékig biztosak vagyunk benne, hogy meg fogjuk kapni a most már kissé pejoratívnak számító magyaralter jelzőt, de igazából ez nem izgat ez minket. Ez csak egy szelet az amúgy teljesen eklektikus első EP-ből. Ilyenek is vagyunk, ilyet is tudunk, de nem csak ezt." Last Shadow Puppets-szerű westernes daltól instrumentális posztrockig sok mindent játszanak amúgy, és a mentalitást tekintve David Bowie a példaképük: "szeretnénk, ha a hallgatóink nem ugyan azt várnák el tőlünk állandóan, hanem arra vágynának, hogy minden alkalommal rántsuk ki alóluk a szőnyeget."

Az eddigi koncertek alapján (Pécs összes fontos klubját megjárták) a Porcelán rezonált a legjobban a közönséggel, ezért ezt választották felvezető single-nek. Az először itt hallható számról ezt mondta a Recordernek Kárai Bence énekes-gitáros: "egy nem beteljesedett kapcsolatról szól, egy férfi szemszögéből. Nem azért tartottuk fontosnak elmesélni ezt a sztorit, mert szomorú, hogy nem teljesedett be, sokkal inkább arról esettanulmány ez a dal, hogy egyesek mennyire rosszul tudnak bánni a másikkal ilyen helyzetben. Természetesen valós eseten alapul, de a nagy része fikció, amit közösen írtunk. Azért közösen, mert úgy éreztük, erről csak teljesen objektíven jó írni, és a szöveghez is mindenki hozzá tudott tenni, hiszen csalódni már mindenki csalódott, legalább egyszer. Maga az instumentális rész elég poposra sikeredett, de azért ebbe is bele tudtunk csempészni olyan furcsaságokat, amik csavarhatnak egyet a megszokott formulán, ilyen például a második verze teljes hiánya."

A Dopamin című EP még decemberben megjelenik, Kirschner Péternél rögzítették. A Pavlov a Facebookon itt található meg.

Címkék: premier pavlov
https://recorder.blog.hu/2017/12/01/mindenki_csalodott_mar_pavlov_dalpremier
Mindenki csalódott már - Pavlov dalpremier
süti beállítások módosítása