A Backstreet Boys-tag Nick Cartert vádolja nemi erőszakkal Melissa Schuman énekes-színésznő

2017.11.22. 10:43, RRRecorder

melissa_schuman.jpg

Melissa Schuman 18 éves volt, szűz, és az szeretett volna maradni a házasságáig.

Melissa Schuman, aki a Dream nevű lánycsapat tagjaként lett híres, majd kilépett, hogy a színészkedésre koncentráljon, blogján írta meg az évekkel ezelőtti történetet. Mint írja, Nick Carter - akit csak az írás vége felé nevez meg - először úgy lépett vele kapcsolatba, hogy a lemezkiadón (P. Diddy Bad Boy nevű cégén) keresztül üzent, hogy tetszik neki Melissa. Ő akkoriban járt valakivel, de a kiadónak tett szívességként belement, hogy telefonon beszélgessenek, aztán ennyiben maradtak.

A NEMI ERŐSZAK A ZENEIPARBAN INKÁBB SZABÁLY, MINT KIVÉTEL

Évekkel később, amikor Schuman 18 éves volt, egy tévéfilmben szerepeltek mindketten, Nick kedves és karizmatikus volt, Melissának pedig nem volt barátja, úgyhogy elfogadta a meghívását. Négyesben lógtak együtt Nick Carter házába, videójátékokat játszottak, beszélgettek. Nick áthívta az irodába Melissát, hogy meghallgassák a készülő új zenéit. "Természetes volt, hogy csókolózni kezdtünk" - írja az énekesnő; de Carter tudta, hogy ennél messzebb nem mehetnek, hiszen a lányról közismert volt, hogy szűz és konzervatív keresztényként szeretne az is maradni a házasságáig.

Azonban amikor a csókolózás a fürdőszobában folytatódott, Carter lehúzta Schuman nadrágját, és tiltakozása ellenére nyalni kezdte. A lány kérlelése ellenére sem hagyta abba; "ne aggódj, nem mondom el senkinek" - mondta neki. Schuman legalább a lámpát le akarta oltani, de Carter mindig visszagyújtotta.

Aztán Carter lehúzta a nadrágját, "én megtettem neked, úgy helyes, ha te is megteszed nekem" - mondta. "Tudtam, hogy nem menekülhetek, nagyobb és erősebb volt nálam, és láthatóan dühös lett, amikor elutasítottam" - írja Schuman. Ezért amikor Carter a kezét a péniszére húzta, arra gondolt, hogy talán ha "segítek neki, hogy befejezze, amit elkezdett", akkor utána vége lesz az egésznek.

De ez nem volt elég Carternek; a lányt az ágyra lökte és rámászott. "Újra meg újra elmondtam neki, hogy szűz vagyok, nem akarok szexelni, csak majd a férjemmel. Azt suttogta a fülembe, hogy 'talán én leszek a férjed'. Nem tudtam leállítani, és nem tudtam kiszabadulni alóla. Aztán éreztem, hogy belém hatolt." A megerőszakolása után Schuman lebénult, elaludt, "reméltem, hogy ez csak egy rémálom volt". Másnap senki nem volt a házban, így távozott barátjával, akivel bulizni jött. A történtek után nem sokkal Carter elkezdte hívogatni, de soha nem válaszolt; a rögzítőn hagyott üzenetei egyre mérgesebbek lettek.

"NŐ VAGY ÉS ZENÉLSZ? EL KELL VISELNED A ZAKLATÁST"

Schuman a családjának nem, csak menedzserének mesélte el, mi történt. Ő megígérte, hogy utánanéz a dolgoknak, keres ügyvédet, ha vádat akarna emelni. Nem sokkal később azonban azt mondta neki, hogy Carter ügyvédje a legjobb az országban, neki pedig nincs annyi pénze és hatalma, hogy komolyan szembe tudna szállni vele. Ha a nyilvánosság elé állna, annak csak az lenne az eredménye, hogy Schuman szégyenülne meg a közvélemény szemében, mint aki "a hírnévért mindenre hajlandó".

Évekkel később Schuman egy jónevű menedzserrel szerződött le, akiről kiderült, hogy Carter jó barátja. Mivel neki sem mondta el, hogy mi történt, a menedzser összehozott egy duettet kettejük között. A találkozásnál Schuman hidegen válaszolgatott Carter kérdéseire. A szám a kiadó vezetője szerint jól sikerült; azonban ezután Schuman hetekig nem érte el a menedzserét, majd végül megtudta, hogy igazából nem is volt jó a kiadó szerint a duett, és a menedzser azt is éreztette, hogy ő sem akar az énekesnővel dolgozni. Nem lehet biztosan tudni, de lehetséges, hogy Carter keze volt ebben. Schuman ezután jó időre fel is hagyott az énekléssel.

Végül elmondta a családjának, barátainak, de a nyilvánosság elé nem akart állni még a Harvey Weinstein-ügy kirobbanása után sem. "Nem akartam újraélni a traumatikus történetet, felszakítani a sebeket, amik oly nehezen gyógyultak be" - írja. Viszont "megígértem magamnak, hogy ha egy másik áldozat előáll, akkor én is elmondom a történetemet, hogy támogassam őt."

Október végén megjelent egy újságcikk arról, hogy 2006-ban egy nő nemi erőszakkal vádolta Cartert, és akkor nyomozást is indítottak az ügyben, de a vádemelésig nem jutottak el. A cikk alatti kommentek a - meg nem nevezett - nőt hazugsággal vádolják, és azzal, hogy csak a pénzért vagy hírnévért vádaskodott stb.

"Ez az egyik legfontosabb ok, ami miatt az áldozatok nem akarnak beszélni. Nincs annál rosszabb, mint amikor nem elég, hogy erőszak áldozata voltál, még le is hazugoznak. Tegyük csak fel a kérdést: mégis ki a fene akar arról híres lenni, hogy megerőszakolták? Én biztos, hogy nem. Soha nem akartam, hogy kiderüljön ez a történet, azt akartam, hogy az emléke is elhaljon. De most kötelességem előállni vele, hátha másokat is arra tudok inspirálni, hogy elmondják a történetüket, mert minél többen vagyunk, annál erősebbek leszünk."

https://recorder.blog.hu/2017/11/22/a_backstreet_boys-tag_nick_cartert_vadolja_nemi_eroszakkal_melissa_schuman_enekes-szineszno
A Backstreet Boys-tag Nick Cartert vádolja nemi erőszakkal Melissa Schuman énekes-színésznő
süti beállítások módosítása