Magyarradar – I am Soyuz

2017.11.21. 16:10, rerecorder

23633365_1652583531496226_1912678471_o.jpg

Egyévesen költözött a szüleivel Svédországba, otthon magyarul beszéltek, Szegeden járt egyetemre, azóta bejárta a világot (legutóbb New Yorkban tanult dokumentumfilmezést, most újra Stockholmban él) és I am Soyuz néven zenél, a Lone Waltz Records kötelékében, kiadós zenésztársaival lép fel legközelebb december 16-án az Akváriumban és jövőre lemezt tervez megjelentetni.

Indulás éve: 2013.

Honnan: Stockholm.

Tag(ok): Bozóky Lili.

Stílus: Space-pop.

Hatások: Cocorosie, Sóley, The Velvet Underground, Sublime, Johnossi, The Knife, Bob Marley, Laura Marling, New Orleansban körbeutazva egy pickup truck hátulján jammelni, Trinity, Ferihegy 2a, Via Titta Scarpetta, Desiré Festivalon csókolózni, Björns Trädgård és a szegedi halászlé a híd alatti sörkertben.

Kiadó: Lone Waltz Records.

Történet: Talán mindig zenéltem, ahol Umeåban fölnőttem folyton a lemezboltban lógtunk öcsémmel, Benjivel, meg titokban álmodoztunk a hóban, hogy rocksztárok vagyunk. Aztán szereztem egy gitárt amit elvittem magammal, amikor összevissza vonatoztunk Európában a gimis barátnőimmel. Egy dalt tudtam és asszem mindenki utalta. Utána az egyik nyáron a Szigetről hirtelen indulattal bemásztam a városba és vettem egy ukulelét, és valahogyan elkezdődött minden. Majd Szegedre költöztem egyetemre és a barátaimmal csináltunk egy eszeveszett menő együttest, ilyen pszichedelikus-funkos-punkpopost, ahol valahogyan én lettem az énekes. Hangosan dudorásztam biciklizés közben, hogy gyakoroljak. Ez ilyen teljes szabadság, meg szeretet volt, majdnem minden nap próbánk volt és folyamatosan jammeltünk és hajnalban a Tisza-partról néztük a napfölkeltét. Utána Romába költöztem és az együttes szétment, de akkor már megcsapott a zene szabadsága és összevissza mászkáltam az ukulelével és az utcákon bohémkodtunk és táncikáltunk. Pont olyan volt, mint az űrben lebegni szerelmesen. A Soyuz-ötlet ebből a hippiskedésböl indult. Ez után volt egy hosszabb utam New Orleanson át Mexikóba, ahova, amikor megérkeztem, rájöttem, hogy igazából ezt kellene csinálnom, hogy megvédjem magam a sötét erőktől.

23635186_1652583621496217_337674313_n.jpg


Megjelenések:
Build On Fire (2015), Weightless Waves (2016).

Küldetés: Kicsit több fát kellene ültetni és a szemetet ügyesebben szortírozni.

Jövőkép: Hawking szerint száz év múlva bolygót kell cserélni, hogyha így folytatjuk a pollúciót, és az egyetlen működő űrhajó most éppen a Soyuz.

Mellékprojektek: Két napig a Camp Koalanak voltam a beugró frontembere, mert mindenkinek elment a hangja, mezítláb koncerteztünk a fűben.

Szexepil: Káosz.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Véletlen volt egy fellépésem a Burning Man fesztiválon a sivatagban, Nevadában, és koncert után odajött hozzám egy ázsiai, aki úgy nézett ki, mint Kim Jong-Un és mondta, hogy ö amúgy Spotifyon szokta hallgatni a zenémet és örül, hogy egyszer elkapott élőben. De biztos nem Kim Jogn-Un volt, mert Észak-Koreában nincs Spotify, de azért örültem.


I am Soyuz legközelebb december 16-án lép fel a Lone Waltz kiadó estjén az Akváriumban, Facebook-eseményoldal


Build On Fire


Weightless Waves


I am Soyuz Facebook-oldal

 

A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

https://recorder.blog.hu/2017/11/21/magyarradar_i_am_soyuz
Magyarradar – I am Soyuz
süti beállítások módosítása