30y átveszi az A38-at - Made In Pécs-nap november 22-én

2017.11.18. 14:34, rerecorder

made_in_pecs.jpg

Jövő héten az 30y kurálja az A38 programját egész héten, a szerdai napon, november 22-én a szokásos év eleji, pécsi zenekarokat bemutató fesztivál, a Made In Pécs szerepel a középpontban. Teljes program alább.

PÉCSI FÓKUSZTÉMÁNK CIKKEI ERRE.

Facebook-eseményoldal

MENETREND:
16:00 Pólógyár w. Made in Pécs 
17:30 The Tablespoon
18:30 Ivyz
19:30 Kaktus
20:00 Nemes Gábor Kölyök
20:30 Bezzeg a kurva Beckek
22:00 Strange Collective (UK)

A napot nyitja a 30Y pólógyár madeinpécs különkiadása - olyan ez, mint egy kézműves szakkör – felnőtteknek.
Bodó Marci pécsi utcaművésszel, DJ-vel készítette a zenekar az első olyan mintát, amit szabadon gyárthatott a maga számára aztán bárki. A szitatechnikával készült pólók annyira népszerűek lettek, hogy abból a zenekar hagyományt csinált – immár négy éve készítenek szitákat, amiket aztán a rajongók szabadon nyomhatnak: pólóra, táskára, vagy csak úgy, poszternek egy üres lapra.
A szerdai napon a 30Y tagjai és a Made In Pécs Fesztivál szervezői segítségével különleges, erre az alkalomra készült Made In Pécs szitával segítenek elkészíteni az új pólóitokat.

A Made in Pécs egyszerre mozgalom, folyóirat, kultúrpresszó és fesztivál. Pécs város saját zenei klímájának zenekaraiból válogat ez a program. Olyan produkciókat mutat be, amelyek gyakorlatilag most lépik át először a város határait – és itt, ezen a fővárosi fesztiválon elsőként találkozhatunk velük. 
Pécsről érkezik a 30Y A38 - Egy hét a Hajón programjára az Ivyz, a The Tablespoon és a Kaktus.
Akusztikus kiskoncerttel készül a 30Y és a Made in Pécs Fesztivál közös tehetségkutatójának különdíjasa, Nemes Gábor "Kölyök".


A pécsi zenekarok bemutatkozása előtt pedig a Made In Pécs Fesztivál 2018 sajtótájékoztatójára látogathat el az érdeklődő.

A Bezzeg a kurva Beckek a Beck-testvérek duója. 2013-ban jelent meg eddigi egyetlen lemezük, zenekari elfoglaltságaik okán évente egy-egy koncertet adnak csupán. Hagyomány teremtődik, hiszen 2016-ban is itt, az A38-on játszották egyetlen koncertjüket.

Strange Collective – Pécs a magyar Liverpool, szokták mondani. A Made In Pécs Fesztivál 2018-as vendégvárosából érkezik hozzánk a Strange Collective. Megszállott fanatizmust tükröző koncertjeik nem meglepő, hogy növekvő hullámokat csaptak a liverpooli zenekar körül. Egy éven belül sikerült elérniük olyan világhírű bandák támogatását, mint a Black Lips, The Warlocks, a The Shrines vagy a King Gizzard and The Lizard Wizard. A Psych és a Garage stílusirányzatok kedvelőinek körében egyre népszerűbbé váló együttes széles hangzásvilágával minden zeneileg nyitott hallgatót magával ragad.

Állandó programok:
30Y_style_takacsbelane kiállítás
30Y archív - Pamuki Krisztián kiállítás

30Y A38 / Egy hét a Hajón

https://recorder.blog.hu/2017/11/18/30y_atveszi_az_a38-at_made_in_pecs_nap_november_22-en
30y átveszi az A38-at - Made In Pécs-nap november 22-én
süti beállítások módosítása