Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

18+ „Szexfüggő voltam, viselnem kell a szégyent”

2017.11.13. 12:54, RRRecorder

brand_new.jpg

Egy újabb megrázó ügy: a Brand New emo-zenekar frontemberéről derült ki, hogy egy 15 éves lányt manipulált, hogy meztelen képeket küldjön magáról. Jesse Lacey bevallotta, hogy szexfüggő volt, és csak sokára sikerült megszabadulnia problémájától - ami nem mentség.

A sikeres - idei, utolsónak szánt Science Fiction című lemezével egyenesen a Billboard lista élére jutó - Brand New frontemberéről egy velük turnézó gitártechnikus Facebook-oldalán jelentek meg az - azóta privátra állított, itt elolvasható - vádak. Eszerint egy 15 éves lányt az akkor 24 éves Lacey lelkileg manpiulált, hogy meztelen képeket küldjön magáról. Különféle pózokat, beállításokat követelt ki tőle, és "tudomásomra hozta, hogy a szexualitásom az egyetlen, ami érdekli őt; és azt is, hogy 19 éves koromig nem nyúl hozzám." A Skype-on azt kellett néznie a lánynak, ahogy Lacey maszturbál. Mindez az áldozat szerint annak tudható be, hogy az énekes-gitáros igen sikeresen manipulálta őt: "lelkileg annyira elbaszott lettem, hogy semmi másra nem vágytam, mint az elismerésére." Mint írja, még ma is vannak rémálmai, és ha egy kocsmában Brand New-számot hall, akkor pánikrohama lesz.

Jesse Lacey hosszú válaszban ismerte el a vádakat. Teljes egészében itt olvasható, itt részleteket fordítunk le belőle.

A múltban sok embernek okoztam fájdalmat, amit nagyon sajnálok; nem védekezni akarok, és nem is tudok megbocsátani magamnak. Önző, nárcisztikus és érzéketlen voltam. Fiatalon lettem szexfüggő. Ez megijesztett és szégyelltem magam, és nem tudtam vagy nem akartam bevallani magamnak sem, így aztán a probléma csak egyre rosszabb lett. Évekkel ezelőtt tudtam csak bevallani az - akkor még leendő - feleségemnek, hogyan viselkedtem, hogyan csaltam meg. Ekkor kezdtem csak komolyan foglalkozni a problémámmal: csoportterápiára és egyéni kezelésre jártam, szembenéztem azzal, hova jutottam, és milyen szörnyű következményekkel járt a viselkedésem másokra nézve.

A szex megküzdő mechanizmus volt számomra; a legtöbb aktusból kivontam az érzelmeimet. Hazudtam, hogy elkerüljem a következményeket. Kényszeresen megcsaltam majdnem mindenkit, beleértve a feleségemet, aki minden erejével, türelmével és kegyelmével megpróbálta egyben tartani a házasságunkat. Nem vettem figyelembe azt, hogy zenészként elfoglalt pozícióm, hatalmam hogyan hatott más emberekre. A nőknek sokszor nem adtam meg azt a tiszteletet, támogatást és őszinteséget, ami jogszerűen kijár nekik. Hiszek mindenki egyenlőségében és autonómiájában, de az, ahogy viselkedtem, inkább mindezen ideálok ellen hatott.

Dolgozom azon, hogy megszabaduljak a nárcizmusomtól, és jobb emberré legyek. A családomnak köszönhetően minden nap esélyem nyílik arra, hogy őket és szeretteimet szolgáljam, és életemben először úgy érezhessem, van célom. De ettől még igaz az, hogy senki nem tudja egy fallal egyszerűen elválasztani azt, ami volt, és ami most. A bocsánatért meg kell dolgozni. A bűnbánat, együttérzés, a szeretet csak akkor igazi, ha cselekvésekben nyilvánul meg. Remélem, hogy tudok alázatot mutatni, és hogy a fájdalom, amit okoztam, begyógyulhat. Mindenkinek viselnie kell a szégyent, a tettei következményeit, nekem is.

A vallomás alatti kommentekben - mint ahogy egyébként más hasonló eseteknél, például Kevin Spacey-nél is láttuk - sokan azt írják, hogy lám, Jesse Lacey most is csak magával törődik, magáról ír, és nem szól áldozatairól, sem arról, hogy a fenti történetben egyenesen egy kiskorút rontott meg. De van, aki azt írja, hogy maga is zaklatás áldozata, és ugyan ezen nem változtat a bocsánatkérés, viszont az, hogy az erőszaktevők "belátják, hogy mit tettek, és megpróbálnak megváltozni, mégis reménnyel tölt el".

A Brand New egyébként "elhalasztotta" három meghirdetett koncertjét.

https://recorder.blog.hu/2017/11/13/18_szexfuggo_voltam_viselnem_kell_a_szegyent
18+ „Szexfüggő voltam, viselnem kell a szégyent”
süti beállítások módosítása