Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

18+ „Fürödjetek meztelenül, én meg lefilmezlek”

2017.11.12. 13:10, RRRecorder

rem_nightswimming.jpg

Az Automatic For The People című R.E.M.-lemez 25 éve jelent meg. Az ünnepi újrakiadásra felkerült a meztelenül fürdőzős Nightswimming teljes verziója.

Bár tényleg van benne meztelenkedés, a nyolcperces klip (vagy inkább rövidfilm) egyáltalán nem az erotikáról szól. Mint ahogy a rendező, Jem Cohen mondja, részben az inspirálta a videót, hogy szembe menjen az MTV-klipek "szexista, a testet eltárgyiasító" jellegével. Az, hogy készült egy nyolcperces verzió, a klipformátum korlátaival szembeni ellenérzését mutatja. (A dalt még félbe is vágja benne.)

Szóval az eltárgyiasítás helyett a költői videó inkább "annak a felszabadító élménynek az ünneplése, amit a meztelen fürdőzés jelent, mégpedig mindenféle testalkatú mindenféle ember számára, mindenféle vízben." Ez a Georgia állambeli Athens városban népszerű helyi szokás, amire építhetett a filmes, hozzátéve a motelben fürdőző üzletember magányos fürdőzésének ellenpontozó képsorait. (A rövid verzióban ez utóbbi időben és hangulatilag is jóval nagyobb súlyt kap.)

EZEK VISZONT NEM ILYEN MŰVÉSZI MEZTELENKEDŐS KLIPEK: EGY ÉV LEGNÉPSZERŰBB KORHATÁROS VIDEÓI

Egy rövid "így készült" videót is feltettek az újrakiadásra. Ebben Michael Stipe "gyönyörű darabként" jellemzi a videót, és így írja le, hogyan készült: "Jem felhívta az összes menő barátját, és azt mondta nekik: elmegyünk egy tóhoz, egy kicsit bevilágítom, ti levetkőztök, és pedig lefilmezlek titeket." Azért nem volt ez ilyen egyszerű, mert a határidő miatt nem lehetett megvárni a nyarat a forgatással, úgyhogy "néha kicsit lefagyott a seggünk" - mondta Jem Cohen, hozzátéve: "mindent együttvéve ez volt az egyik legkedvesebb munkám".


Jem Cohen független filmes, számtalan művészeti elismeréssel; filmjei a leghíresebb múzeumok (pl. a MoMA) gyűjteményében szerepelnek. Készített filmet a Fugaziról, Elliott Smithről, olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint a Godspeed You Black Emperor!, Terry Riley, a Sparklehorse, DJ /rupture és a Blonde Redhead.

https://recorder.blog.hu/2017/11/12/18_furodjetek_meztelenul_en_meg_lefilmezlek
18+ „Fürödjetek meztelenül, én meg lefilmezlek”
süti beállítások módosítása