Elhunyt Chuck Mosley, a Faith No More első énekese

2017.11.11. 20:10, RRRecorder

 chuck_mosley.jpg

Chuck Mosley a Faith No More első két lemezén énekelt, majd egy időre csatlakozott a Bad Brainshez is. Függősége következtében hunyt el 57 évesen.

Chuck Mosley a Los Angeles-i punk színtérről indult, 1985-ben csatlakozott a Faith No More-hoz Billy Gould basszusgitáros-alapító hívására, akivel már korábban is zenélt együtt. 1988-ig volt a formálódó rap-rock fúzióban élen járó zenekar énekese, a We Care A Lot (1985) és az Introduce Yourself (1987) lemezeken hallható. Mivel független kiadójukat megvásárolta egy major, viszonylag nagy figyelmet kaptak, főleg a jótékonysági dalokat kigúnyoló We Care A Lot felújított verziója futott jól az MTV-n.

Chuck Mosley viselkedése azonban egyre kiszámíthatatlanabbá vált, főleg turnék közben, de az is előfordult, hogy a lemezbemutató partin elaludt a színpadon. Emiatt végül kirúgták a zenekarból. Mike Patton érkezett a helyére, és közismerten az igazi meghatározó siker ezután jött. Mosley eltávolítása után beperelte volt társait, az ügy peren kívüli megállapodással végződött.

Később kibékültek, és a 2009-es összeállás után többször is színpadra állt velük, többek között az első album újrakiadása alkalmából. A Faith No More azt írta közleményében: "korlátokat nem tűrő energiája segített minket abban, hogy megtaláljuk a saját hangunkat, nélküle bizonyára másképpen alakult volna a sorsunk. Lelkesedése, humorérzéke, stílusa és harciassága sokaknak hiányozni fog. Egy család voltunk, noha fura, diszfunkcionális család, és örökké hálásak leszünk azért az időért, amit vele tölthettünk."

Chuck Mosley 1990 és 1992 között a legendás Bad Brainshez csatlakozott énekesként. Következő saját zenekara, a Cement két albumot jelentetett meg, ám turnébuszuk balesetet szenvedett, Mosley-nak eltört a gerince, és egy évig tartott, mire felépült. Később apa lett, éttermekben dolgozott, majd hosszú évek alatt összerakta első és egyetlen szólólemezét, az ironikus című Will Rap Over Hard Rock For Foodot (2009), amin a Faith No More, a Korn, a Lynrd Skynrd, Marilyn Manson stb. (volt vagy jelenlegi) tagjai vendégeskedtek.

Családja a halálhírt bejelntő közleményében azt írta: "hosszú józan időszak után, a függőségéből eredő betegség következtében vesztette életét. Ezt azért osztjuk meg a közvéleménnyel, emrt reméljük, hogy figyelmeztetésként vagy ébresztőként szolgál azok számára, akik azzal küzdenek, hogy megmaradjanak józannak."

 

 

https://recorder.blog.hu/2017/11/11/elhunyt_chuck_mosley_a_faith_no_more_elso_enekese
Elhunyt Chuck Mosley, a Faith No More első énekese
süti beállítások módosítása