Roncsolt Budapest és űrtechno - ICR klippremier

2017.11.08. 11:07, RRRecorder

icr_crop.jpg

ICR hosszabb kihagyás után megjelent új EP-je az űr hangjaiból merít ihletet. Az először itt látható klip pedig Budapest képeit roncsolja.

ICR a magyar drum and bass színtér egyik központi alakja volt, mígnem néhány éve a techno, house és a bass music felé fordult. Itt a Recorderen nemcsak EP-jét mutattuk be, hanem Profül rovatunkat is ő avatta fel. Több éves kihagyás után most tért vissza a Tapes Sublimating kiadónál kazettán és digitálisan megjelent, Reconstellation című, ötszámos EP-vel. Ehhez készült az a klip, amit itt a Recorderen lehet először látni.

ICR így mesélt a Recordernek az EP születéséről, illetve a klipes számról: "Eredetileg az volt a koncepció, hogy csinálok egy olyan techno, vagy techno-közeli albumot, amin minden számban valamilyen űkutatásból származó hangot használok fel, viszont mivel egyrészt nagyon lassan haladtam a projekttel, másrészt közben kaptam egy felkérést a Tapes Sublimatingtől egy kazi-megjelenésre, így még idő előtt összeállt a Reconstellation. Elég sok nem várt nehézség ért az utóbbi időben (2-3 évig a zenélés is kimaradt) így az alapötleten túl van egy újrakezdést, dolgok újrarendeződését megragadó, személyes (A) oldala is a mini-albumnak. A klipek a B oldal űrtematikáját illusztrálják, erről a második, a Trapped Continuum Radiation (aminek egyben egy átdolgozott, filmzeneibb hatású verziója a kezdő, címadó szám) a legegyenesebb 4/4 techno a sokszor breakbeat-alapú és törtebb (6/8-as) ütemezésű absztraktabb zenék között. Ebben egyébként a Jupiter magnetopauzájának hangjai adják a földöntúli, rideg hangzást, ami a 8 perc és egyben az EP végére szépen lassan megtelik élettel, harmóniával."

A klipet Dobos Levente készítette, ezt mondta róla a Recordernek: "Korábban Monicnak (a Kryptic Minds egyik fele) készítettem pár videót, azokat is - az ICR videóhoz hasonlóan - teljesen kőkorszaki eszközökkel. A Trapped Continuum Radiation esetében konkrétan szigszalaggal ragasztottam a cangám elejére az iPhone-omat (szegény ember GoPrója), majd különböző videószerkesztő programokkal közel a felismerhetetlenségig roncsoltam a kb. 2-3 hétnyi bicajozás közben felvett anyagot. A cél az volt, hogy vizuálisan megpróbáljam leképezni a trekk egyszerre zaklatott és repetitív-meditatív hangulatát, amely számomra egyértelműen a Budapest-flow-val egyenlő." A másik videó egyébként a GW150914, GW151226 című számhoz készült.

ICR a Facebookon itt található meg. Alább tehát a videó, alatta pedig a teljes EP. A fenti fotót Kárász Karolina készítette.

 

Címkék: premier icr
https://recorder.blog.hu/2017/11/08/roncsolt_budapest_es_urtechno_icr_klippremier
Roncsolt Budapest és űrtechno - ICR klippremier
süti beállítások módosítása