Magyarradar és klippremier! – yesyes: Te meg én

2017.10.19. 19:00, rerecorder

yesyes.jpg

Az elektropopos, rádióbarát yesyes már bemutatkozott egy klippel tavaly a Recorderen, de most magát is részletesebben bemutatja az trióból időközben duóvá alakult zenekar, mégpedig Magyarradar rovatunkban – és ha már így alakult, akkor most is érkezik egy friss video.

Megalakulás éve: 2015.

Honnan: Kézdivásárhely és Érd, de az életünk nagy része már Budapesten zajlik.  

Tagok: Szabó Ádám (ének, harmonika), Katona Tamás (dob).

Stílus: Drum and bass, downtempo, bass, pop.

Hatások: Chet Faker, Rudimental, John Newman, Jack Garratt, Bonobo.

Kiadók: Nincs.

yesyes_lp.jpgTörténet:  Az élet úgy hozta, hogy a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola tanulóiként egy kollégiumi szobába kerültünk. Sok közös átmulatott éjszaka, zenélés és Ádám tehetségkutatós szereplései után a 2015-ös Dal válogatóban egy közös szerzeménnyel indultunk és bár nem jutottunk ki a nemzetközi versenybe, ez volt az a pont, ami ráébresztett minket arra, hogy közösen akarjuk folytatni a zenélést. Igent mondtunk az ötletre és ebből lett a yesyes.

Megjelenések: Az első 3 számos EP 2016 nyarán Pollyanna címmel jelent meg. Ezután 2017 elején már lehetőségünk volt a budapesti Balcony TV-ben bemutatni a Need More című dalunkat és ezt követte a CYCLE című lemezünk a CSTP program támogatásával. Az első magyar nyelvű dalunk a Te meg én lett és még a nyár végére kihoztuk az Up On The Sky című dalunkat, aminek a klipjét Angliában forgattuk le.

Küldetés: Mi igent mondtunk arra, hogy egyszer elérjük az álmainkat és nem elégszünk meg kevesebbel. Szeretnénk arra bíztatni az embereket, hogy ahelyett, hogy beállnának a sorba, éljenek bátran!

Jövőkép: Reméljük, hogy egyszer átélhetjük azt a pillanatot, amikor több ezer ember energiája járja át a színpadot.

Mellékprojektek: Nincs.

Szexepil: Ádi fülei és Tomi göndör fürtjei. (nevetnek)

Legnagyobb eredmény, elismerés: Még nem volt egyéves a zenekar, amikor nyertünk a Cseh Tamás Program induló zenekari pályázatán, utána a Viva Push júniusi kiemelt előadói lettünk és még az A38 hajón is játszhattunk.


és a zenekar legfrissebb videója, az első magyar nyelvű dalhoz, íme a Te meg én


yesyes Facebook-oldal



A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

 

https://recorder.blog.hu/2017/10/19/magyarradar_es_klippremier_yesyes_te_meg_en
Magyarradar és klippremier! – yesyes: Te meg én
süti beállítások módosítása