Nyomot hagy, összekarcol, otthagy - Innergarden EP-premier

2017.10.11. 14:48, RRRecorder

innergarden.jpg

Egyszer már meg is semmisült az Innergarden új EP-je, de a folyamatosan változó art-folk-rock zenekar nem adta fel. Az először itt hallható A Nyúl ürege számai az "édes szerelemcsinálástól" a "szesszel befűtött társas magányig" sok mindenről szólnak.

Többször írtunk már itt a Recorderen az Innergarden zenekarról, akik az akusztikus art-poptól az erőteljesebb, rockosabb hangzás felé mozdultak el, de megtartották a folkos ihletettséget, illetve az erőteljesen irodalmi szövegeket. Új EP-jük egy újabb állomás a zenekar átalakulásainak útján, itt hallható először. Az EP születéséről és öt számáról Restás Gergő énekes-gitáros mesélt a Recordernek.

"Az anyag elkészítése jelentős időt vett igénybe, bár a munkába egy hirtelen ötlettől vezérelve kezdtünk még 2016-ban. Akkoriban a zenekar akusztikus trióként működött ének-gitár, hegedű, nagybőgő összetételben. A kezdeti verziót én doboltam föl és kezdtem el hangszerelni, majd hallgatva úgy éreztük, hogy ezt akarjuk élőben is csinálni. Így került anno a képbe Findrik Dávid, aki 2016-tavaszától dobosként működött közre.

innergarden_ep_300.jpgA lemez aztán sajnálatos módon - a hordozó számítógépre mért határozott ütés segítségével - megsemmisült, így nekiálltunk még egyszer az egésznek. Közben viszont maga a zenekar alakult sokat koncepcióban, meg egész sokat koncerteztünk, szóval volt egy viszonylag hosszú idő, ameddig elfelejtkeztünk a már ezer éve beígért A Nyúl üregéről. Most meg kész van és várja, hogy szabadon eresszük. A napokban meghallgathatóvá válik a Spotify-on, Deezeren és hasonlókon, illetve október 14-én és 21-én 20, illetve 22 órakor hallható lesz egészben a Radio Rockon egy beszélgetés keretei közt.

Hogy mit jelent nekünk ez a kislemez? Mondhatni mérföldkő. Készítése alatt eltelt időben kezdett kiforrni igazán az Innergarden. Azon felül, hogy koncertek tekintetében jóval intenzívebb volt ez az év, mint az előző, eljutottunk az MR2 Petőfi Rádió hallgatóihoz, megnyertünk egy tehetségkutatót, jártunk külföldön és persze születtek új dalok. A lemezen hallhatóak is rengeteget alakultak, mialatt a lemez készült, de azért rájuk lehet ismerni most is.

Érdekes fintora a sorsnak, hogy most, hogy közkézre adjuk az EP-t, ismét átalakulásról számolhatunk be. Az elmúlt napokban - ez még elég friss élmény - dob fronton megújultunk. Findrik Dávid helyét Laskay Péter foglalja el az elkövetkezőkben. A szétválás oka nem összeveszés volt, hanem sokkal inkább annak a folyton formálódó koncepciónak köszönhető, ami az EP készítésekor Dáviddal hozott össze minket. Most új ízre, soundra, energiára volt szükség, ez vezetett a változáshoz. Viszont ígéretes nagyon, amit a próbákon hallok. Inspirál. Épp ezért mindenkit buzdítok, hogy szembesüljön a megújult Innergardennel élőben. Például november 10-én a Lámpásban. Külön köszönet a lemez kapcsán Cserny Kálmán "Bogi"-nak, aki a keverést, és Porteleki Juditnak, aki a borítót készítette.

A dalokról egy egy mondatban:

Épp olyan: Kiragadott pillanatképek egy viszonyból, melyeken keresztül egész sok dolog kiderül saját magadról, nyomot hagy, összekarcol, de végül elengedi a kezedet és otthagy.

Alkalmi: Nekem ez a városi éjszaka szesszel befűtött társas magányossága, ahol mindenki mindenkit akar, de vagy a szándék, vagy a maszkok nem stimmelnek.

Fűzfás: A dal, aminek semmi köze a címében szereplő növényhez, sokkal inkább az édes szerelemcsinálás utáni lebegő félálomhoz, melyben a testek kijelölik a határaikat, és a gondolatok is külön úton indulnak el.

Zsenge: Van, hogy nem magunkért, magunknak teremtünk, és elég ha részesei vagyunk a folyamatnak.

A Nyúl ürege: Lényegében egy korszakösszefoglaló dal, abszolút pozitív végkifejlettel és egy egészséges zúzással a végén, mely azt az érzést boncolgatja, amikor jó elengedni mindent. és belevetni magad valami ismeretlen újba."


Az Innergarden honlapja itt van
, a Facebookon itt találhatók meg. A zenekar felállása most: Restás Gergő - ének, gitár; Szalay Tamás Géza - basszusgitár; Ujvári László Lehel - hegedű; Laskay Péter - dob. A fenti fotót (a megelőző, az EP-t rögzítő felállásról) Kleb Zsófi készítette.

Címkék: premier innergarden
https://recorder.blog.hu/2017/10/11/nyomot_hagy_osszekarcol_otthagy_innergarden_ep-premier
Nyomot hagy, összekarcol, otthagy - Innergarden EP-premier
süti beállítások módosítása