Az utolsó száz méter - Gyémánt Bálint Trió-klippremier

2017.10.04. 11:09, RRRecorder

gyemantbalint_trio.JPG

A legtöbben valószínűleg Harcsa Veronika mellől vagy korábban a Bin-Jipből ismerik Gyémánt Bálint gitárost, aki most saját triójával is bemutatkozik. Klipjében a zenekar játszik, de végig izgalmas. A zene a rock felől ugyanúgy értelmezhető, mint a jazz felől.

Gyémánt Bálint korábban a Bin-Jip tagja volt (mint arról itt részletesen írtunk, a zenekar felállása nemrég megváltozott), Harcsa Veronikával duóban pedig két albumot is megjelentetett (Lifelover, Tell Her), illetve világszerte koncerteznek is együtt (lásd alább). Megfordult más együttesekben is (pl. The Transform Quintet), és például a Gelka egy lemezén is vendégeskedett. Van azonban saját triója is, amelynek első albuma, True Listener nemrég jelent meg. Mint a gitáros a Recordernek mondta: "Nagyon szerencsésnek érzem magam, mivel szerzőként és szólistaként is mindig olyan projekteknek lehettem a tagja, amikben őszíntén tudtam hinni. A Gyémánt Bálint Trio viszont kizárólag a saját zenei gondolataim színtere. Ehhez pedig úgy gondolom, hogy a legjobb partnereket sikerült megtalálnom Fonay Tibor és Csízi László személyében."

Fonay Tibor bőgőst Binder Károllyal, Sárik Péterrel közös kollaborációkból ismerik a legtöbben, Csízi László pedig a Modern Art Orchestra dobosa. Nemcsak az a szerepük, hogy megvalósítsák Gyémánt Bálint elképzeléseit, hanem "óriási inspirációt is jelentenek" számára. A 11 számos, a BMC által gondozott lemez 11 számából négyben játszik Shai Maestro izraeli zongorista.

Az alább bemutatott számban csak a trió zenél, mégpedig egy egyszerű ún. performance video ez, tehát tényleg a három embert látjuk zenélni - azonban a belógatott csupasz villanykörték, és még inkább a beállítások, vágások képileg is végig, öt percen át izgalmassá teszik a Last 100 Meters klipjét. A dal egyébként alapvetően jazz, de bőven kínál fogódzókat azoknak, akik a rockzene felől érkeznek hozzá nyitott füllel - főleg a második perctől kezdve. A klipet Bagi AnnaBori rendezte, "akivel már régóta terveztük a közös munkát, boldog vagyok, hogy végre megvalósult, a közeljövőben pedig újabb felvétel rögzítésére készülünk" - mondta róla Gyémánt Bálint.


Gyémánt Bálint honlapja itt található, a Facebookon pedig itt van. A gitáros a közeljövőben október 6-án lép fel Oláh Szabolccsal az IF cafeban, aztán 11-én a Random Szerda vendége lesz a BJC-ben, október 19-től pedig Harcsa Veronikával turnézik előbb Japánban, Tajvanon, Oroszországban, majd Nagy-Britanniában és Németországban, részletesen lásd itt.

 

https://recorder.blog.hu/2017/10/04/az_utolso_szaz_meter_gyemant_balint_trio-klippremier
Az utolsó száz méter - Gyémánt Bálint Trió-klippremier
süti beállítások módosítása