Koalabell-lemeztáska és -klippremier! – Balla Balázs kedvenc zenéi

2017.10.03. 11:00, rerecorder

honeybeast-1968.jpg

A Koalabell kvartett néhány klipes dal után került fel radarunkra, idén tavasszal meg is jelent az angolszász stadionrockra felesküdött együttes 42 című bemutatkozó nagylemeze, aminek címadó dalához most klip is érkezett. Mi meg megkérdeztük, hogy milyen zenei hatások mentén alakult a frontember, Balla Balázs élete.

Első zenei emlék

Amikor mindenki a Hip Hop Boyzról beszélt, és arra gondoltam mennyire király nevük van és mennyire jó zenéjük lehet… aztán meghallgatva rájöttem, hogy az élet kemény lesz.


Első kazetta, amit saját pénzből vettél

r-2667158-1324461504_jpeg.jpgKörülbelül nyolc éves lehettem, amikor eldöntöttem, hogy a húsvéti locsolópénzemből megveszem Robbie Williams első albumát, kazetta formájában. Ekkoriban kezdtem megismerkedni a jazz-zel.


Zene, ami zenélésre inspirált

Legmeghatározóbb együttes a Coldplay volt, 17 évesen folyamatosan az albumaikat hallgattam, teljesen magával ragadott ez az akkor még újszerű stílus.

Meghatározó koncertélmény

2007-ben Budapesten Bryan Adams adott koncertet, amire bárki elmehetett teljesen ingyen. Egyszerű megjelenéssel adtak hatalmas zenei élményt.


Hatások a Koalabell indulásakor

Akkortájt volt a legerőteljesebb Coldplay-korszakom, de ez nem csak rám volt igaz, hanem az együttes minden tagjára. Így könnyen egymásra hangolódtunk, illetve próbáltunk már a kezdetektől valami hasonlóan egyedit alkotni.


Kedvenc magyar lemez

Hobo Blues Band: Vadászat. Bevallom, nem hallgatok sok magyar zenét és igazából nem vagyok az a ’’kedvencezős’’ ember. Annyi hatással és újzenével találkozunk nap mint nap, hogy gyorsan változik a sorrend, de leginkább nincs is sorrend. Ebben a lemezben az a legszebb, hogy ma is abszolút aktuális és mint zene is kiváló.


Kedvenc magyar dal

Kispál és a Borz: Emese.


Kedvenc rocklemez

Biffy Clyro: Opposites.


Kedvenc indierocklemez

Kings Of Leon: Mechanical Bull.


Kedvenc dalszerző-előadó lemez

John Mayer: Paradise Valley.


Minden idők legjobb lemeze

r-5373493-1391789643-6324_jpeg.jpgBombay Bicycle Club: So Long, See You Tomorrow.


Lemezgyűjteményed legkülönlegesebb/legértékesebb darabja

Mariah Carey: Number 1’s , amit szüleim kaptak valahonnan, nekem pedig kisfiúként nagyon megtetszett a borítón a pózoló Mariah. Megkérdeztem, hogy enyém lehet-e, ők pedig nem ragaszkodtak hozzá, enyém lett. Sokat nézegettem az albumborítót kihajtogatva.


Olyan zene, ami nagyon elüt a stílusodtól, mégis nagyon szereted

Cseh Tamás dalai. Kell hozzá egyfajta lelkiállapot, de ha egyszer elkap, nagyon sokat lehet meríteni a munkásságából.


Bűnös zenei örömöd

Időszakonként három-négy előadó  után vágyakozik elrózsaszínesedő lelkem: Selena Gomez, Miley Cyrus, Ellie Goulding, Katy Perry.


Dal, amit már nem bírsz meghallgatni

Jelenleg a Despacitót. Vicces, hogy mennyire túltolják ezeket a típusú dalokat. Minden nyári szezonban van egy nagyon hasonló. A stílus koronázott királya Enrique Iglesias, nem is értem ezt hogy sikerült nélküle összehozni. :D


Dal, amit bárcsak te írtál volna

Boxer Rebellion: If You Run. Ezzel a zenekarral először a moziban találkoztam a Going The Distance című filmen. A filmzenét a Boxer Rebellion szerezte és ők mint zenekar is szerepelnek a filmben. Ahogy ültünk a moziszékben sokszor már nem is a filmre koncentráltam, hanem, hogy mikor jön megint zenei betét. Mikor hazaértünk és rákerestem a zenekarra, fantasztikus dalokat találtam tőlük, és jó volt azt látni, hogy ők tényleg egy aktív zenekar és nem csak a film kedvéért összegyúrt valami.


Zene, amitől boldog leszel

Mumford And Sons: The Wolf.


Kedvenc heartbreak lemez

Kodaline: Coming Up For Air.


Kedvenc zene szexhez

Amire a nő beindul. ;)


Kedvenc friss, idei lemezek

The Lumineers: Cleopatra.


koalabell--4k.jpg

A zenekar most új videóval jelentkezett, a 42 című dalhoz forgott. „A Negyvenkettő arról szól, hogy miként éltük meg zenekarként az eddigi együtt töltött éveket. Szól még a közös jövőbe vetett hitünkről, összetartásról, a céljainkról. Izgalmasnak találjuk, hogy nem tudjuk mi vár még ránk, és készek vagyunk fejest ugrani a mélyvízbe! A dal címe egyébként az első próbánk dátumából áll össze: 2+0+0+9+0+3+28, ami így összeadva pont 42. A főszereplő lány fejfájósan ébred egy átbulizott éjszaka után, a karján egy elmosódott számsor. Lassan visszatérnek az emlékei az estéről, miközben körülötte mindenütt felbukkan a negyvenkettes szám. Eleinte nem foglalkozik a dologgal, majd kezd számára is egyértelmű lenni, hogy fontos szerepe lehet ennek a számnak. A karján lévő skiccet kiegészítve egy telefonszámot kap, ami visszavezeti őt az előző este helyszínére. Ahol egy már ismerős srácot talál” – meséli Balla Balázs, a zenekar énekese.

a Koalabell jelenleg őszi turnén van, Budapesten legközelebb november 16-án játszanak a Soulwave vendégeként, Facebook-eseményoldal


és akkor a friss klip: 



és az idei debütlemez: 


Koalabell-Facebook

https://recorder.blog.hu/2017/10/03/koalabell-lemeztaska_es_-klippremier_balla_balazs_kedvenc_zenei
Koalabell-lemeztáska és -klippremier! – Balla Balázs kedvenc zenéi
süti beállítások módosítása