Itt a Cseh Tamás Program – Öröm a zene: hamarosan zárul a 9. évad

2017.09.27. 07:30, rerecorder

orom_a_zene.jpg

A végéhez közelít az Öröm a zene Tehetségkutató és -gondozó sorozat 9. évada. A 2016/2017-es programnaptár minden eddiginél több lehetőséget adott arra, hogy a saját szerzeményeiket hangszeren előadó, kiadók által kereskedelmi forgalomba hozott hanghordozóval nem rendelkező zenekarok egységes mérce és feltételek mellett bizonyítsanak. 

Ezeket a tehetségkutatókat a HANOSZ (Hangszeresek Országos Szövetsége) immár a Cseh Tamás Programmal közösen valósítja meg. Az NKA támogatásának köszönhetően most már minden megyében megszervezett országjáró sorozat döntője az október 6-8-án esedékes Budapest Music Expo-n lesz, de a megyei győztesek a Cseh Tamás Program induló zenekarainak meghallgatására is meghívást kapnak. 

„A megyei tehetségkutatók támogatását a CSTP Ideiglenes Kollégium az általa felállított «könnyűzenei életpályamodell» egyik fontos pillérének tekinti, mivel az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy az Induló előadói alprogramra pályázó zenekarok, együttesek és zenészek közül jellemzően azok pályáznak eredményesen, akik ilyen versenyeken indulnak, vagy sikeresen szerepelnek. Ezért a második évadban még a programirodán keresztül támogatta a CSTP a tehetségkutatók szervezését, de a harmadik évadtól már meghívásos pályázat révén ösztönözzük, hogy mind a 19 megyében és a fővárosban legyen legalább egy-egy ilyen verseny” – mondta Bajnai Zsolt, a Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője, aki hozzátette: „a célunk az, hogy minden megyében és a fővárosban is ugyanazon elvek és szabályok szerint, tehát egymással is összehasonlíthatóan rendezzék ezeket a tehetségkutatókat”.

cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2017/09/27/itt_a_cseh_tamas_program_orom_a_zene_hamarosan_zarul_a_9_evad
Itt a Cseh Tamás Program – Öröm a zene: hamarosan zárul a 9. évad
süti beállítások módosítása