Elég jól dokumentált nyár – Szabó Benedek és a Galaxisok-videópremier!

2017.09.27. 13:00, rerecorder

szabo_benedek_klip_2.jpg

A Szabó Benedek és a Galaxisok év elején adta ki harmadik nagylemezét Focipályákon sétálsz át éjszaka címmel. A remek fogadtatású album után sűrű koncertidőszak kezdődött a zenekar életében, amit alaposan dokumentáltak is, hiszen október 19-én mutatják be Vége a nyárnak, megint esik című turnéfilmjüket, amelyből ízelítő az alábbi klip.

A turnéfilmben szereplő és abból kimaradt felvételekből összeálló video az idei lemez nyitódalához, a Tisztítótűzhöz készült el.

„2017 nyara jelentette a zenekar eddigi legsűrűbb fesztiválszezonját, és Nagy Balu – illetve egy alkalommal Komróczki Dia – majdnem mindenhova elkísért minket a kamerájával, szóval ez egy elég jól dokumentált nyár volt. A felvételekből októberben elkészül egy turnéfilm, az lesz a címe, hogy Vége a nyárnak, megint esik. A bemutatót október 19-én tartjuk, a pontos helye egyelőre meglepetés, de időben eláruljuk. A kliphez a filmben szereplő – és nem szereplő – jelenetekből válogattunk össze néhányat” – meséli a frontember.

Szabó Benedek még azt is hozzáteszi, hogy „a Tisztítótűz az egyik legjobb szám, amit életemben írtam, ezzel kezdődik a harmadik lemez és általában ezzel kezdtük a koncerteket is. Jó játszani és hallgatni is, értékes együttállás ez, ráadásul túl rövid, hogy unalmas legyen. Érdekes, hogy bár a Focipályákon sétálsz át éjszaka idén februárban jelent meg, valamiért úgy érzem, mintha legalább három éve kijött volna, de ez a videón nem látszik.


SZABÓ BENEDEK KEDVENC ZENÉI ÉS INSPIRÁCIÓI ERRE HALLHATÓK.

a Galaxisok már csak egyszer lép fel ősszel, az október 19-i filmbemutató után, november 10-én, az A38 Hajón, Facebook-eseményoldal


és akkor a Tisztítótűz premierje, a felvételeket Nagy Balázs és Komróczki Dia készítette, rendezte Nagy Balázs: 


Szabó Benedek és a Galaxisok 
Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/09/27/eleg_jol_dokumentalt_nyar_szabo_benedek_es_a_galaxisok-videopremier
Elég jól dokumentált nyár – Szabó Benedek és a Galaxisok-videópremier!
süti beállítások módosítása