Betűtípus vizeletből

2017.09.26. 11:04, RRRecorder

pissjar.jpg

A Pissjar zenekar először csak a logóját akarta elkészíteni sajátos DIY módon, de aztán rájöttek, hogy a világnak pont erre van szükség: Pissjar Sans betűtípus. Ingyen letölthető! Vajon milyen zenét játszhat ez a zenekar?

A Pissjar (kb. vizeletgyűjtő edény) zenekar első nagylemezéhez (Apathy & Cheap Thrills) akart készíteni logót, és hát mi másból, mint vizelve előállított betűkből, merthogy ez illik a zenéjükhöz. "Néhány, hugyozással eltöltött kemény nap után rájöttünk, hogy ebből egy nagyobb dolog is kisülhet, mintsem egy lemezborító meg néhány zenekaros póló. Ez az, amire a világnak szüksége van! Dobd fel vele az esküvői meghívódat, a leadandó dolgozatodat vagy a szar startupod logóját" - írják. Így készült az ingyenesen letölthető Pissjar Sans betűtípus, ami a honlapról ingyenesen letölthető, illetve végignézhető A-tól Z-ig.

VÉR, VIZELET, HASMENÉS ÉS MÁS ŐRÜLT DOLGOK, AMIKET VINYLBE PRÉSELNEK

Ugyanott még az is kiderül, hogy a Pissjar Sans elkészítése egyáltalán nem volt olyan egyszerű meló. Többféle keretet és szövetet kipróbáltak, és még miután rátaláltak az ideálisra, azután is keményen kellett dolgozni, mert vizelés után kb. öt másodperce van az embernek arra, hogy elkészítse a fotót, mielőtt a szövet beissza a nedvesség nagy részét, és elmosódik a betű. A fotóból aztán vektorizálással alakítható ki a számítógépen használható karakter. Az egész kb. hét hónapig tartott, és az R betűvel még így is csalni kellett. És hogy mit csinálnak amúgy az életben, hogy ilyesmire van idejük? "Fogalmunk sincs."

SÖRBE FORGATJÁK VISSZA A ROSKILDE FESZTIVÁLON ÖSSZEGYŰJTÖTT VIZELETET

Ja, és azt nem árultuk még el, hogy milyen zenét játszik a Pissjar. Az alábbi "így készült" videóból kiderül, akinek nem elég, alatta öt perc alatt még három számot meghallgathat. A debütáló lemezt nem más, mint a Urinal Vinyl kiadó jelenteti meg vinylen. Ez is létezik, tényleg.

 

Címkék: pissjar
https://recorder.blog.hu/2017/09/26/betutipus_vizeletbol
Betűtípus vizeletből
süti beállítások módosítása