Igaz történet arról, hogy hogy esett, hogy 16 év után a Kiss-szel zenélt Ace Frehley

2017.09.23. 15:50, RRRecorder

ace_frehley.jpg

Négy számot is, egy jótékonysági koncerten! Hogy történhetett ez!? A kép segít.

A St. Paul nevű amerikai városban a Harvey nevű hurrikán áldozatainak javára rendezett jótékonysági koncerten ugrott be a Kiss nevű zenekarba az alapító gitáros, Ace Frehley. Négy számban játszott: Parasite, Cold Gin, Shock Me, Rock And Roll All Nite.

A dolog igencsak jelentős, hiszen a Space Ace névre is hallgató zenész 1973-ban az alapító tagok között volt, aztán 1982-ben kiszállt; majd 1996-ban újra beszállt, 2001-ben az akkor búcsúturnénak szánt Farewell Tour után újra kiszállt. Azóta is tartott a harag, annyira, hogy amikor a Kisst 2014-ben beiktatták a Rock And Roll Hall Of Fame-be, akkor nem zenélt velük.

Szóval hogyan jött össze ez a rendkívüli esemény? Íme, Frehley beszámolója: "Épp négy koncertem volt a keleti parton. Megnéztem a naptáramat, és láttam, hogy ma szabadnapom van. Amúgy is vissza kellett indulnom San Diegóba, ahol élek, úgyhogy arra gondoltam, megállok itt és beugrok. Felhívtam Gene-t, aki nagyon örült az ötletnek, és ennyi."

SZAKÍTÁS FOREVER? – 12 ZENEKAR, AMELY SOHA (?) NEM FOG ÚJRA ÖSSZEÁLLNI

Amúgy jóban vannak, pl. Gene-nel (aki Gene Simmons) írtak közös dalokat Ace lemezére, meg jókat szórakoznak, ahányszor találkoznak. Paul Stanley pedig így próbálta csökkenteni a nyilvánosság előtti sárdobálások jelentőségét: "Szoktál veszekedni és kiabálni a családtagjaiddal? Ilyen a család. Egy csomó dolog történik egy családban, ez azért nem újdonság. Nem értesz egyet az anyukáddal és az apukáddal és a többiekkel. Ezt hívják úgy, hogy család."

Videók, az utolsón harminc rajongó is a színpadon van:

 

 

 

Címkék: kiss ace frehley
https://recorder.blog.hu/2017/09/23/igaz_tortenet_arrol_hogy_hogy_esett_hogy_16_ev_utan_a_kiss-szel_zenelt_ace_frehley
Igaz történet arról, hogy hogy esett, hogy 16 év után a Kiss-szel zenélt Ace Frehley
süti beállítások módosítása