A 60-as évek merev eleganciája, a 70-es évek indokolatlan pompája - Ed Is On-klippremier

2017.09.20. 14:00, RRRecorder

ed_is_on_miatta.JPG

Másfél év után itt az új Ed Is On-klip, az MTVA kincsestárából válogatott elképesztő öltözékekkel, valamint egy meglepetésállattal.

Az Ed Is On zenekar dallamos, bár a magyar alternatív zene hagyományához is kötődő számainak gyakran jellegzetessége a humor (noha vannak kivételek is). Lásd például a Jordán Adéllal közös Azt kérdezem... című számot, vagy akár A zene se szólt, bár ez utóbbit Tasnádi Bence most úgy jellemzi: "kicsit komor és sötét tónusú lett." Mindenesetre másfél évvel ezután "hogy egy könnyedebb dalra" szerettek volna "egy derűs klipet" - ez lett a Miatta. Ez egyben az első megjelent Ed Is On-dal, amit az itt bemutatott Velem csak a baj van nagylemez után átalakult zenekar az új felállásban rögzített.

A Miatta klipjét a Katona József Színházban forgatták, ahol Tasnádi Bence frontember egyébként színészként dolgozik. Így mesélt a klip születéséről: "Mivel a klipeket általában saját zsebből finanszírozzuk, ezúttal is kiszemeltem a színház egyik futó előadásának díszletét helyszínül. Szerencsére a vezetőség és a színház dolgozói is készséggel segítették a munkánkat. Adott volt tehát a rózsaszín plüss szoba, másik kiindulási pontnak pedig azt tekintettük, hogy a verzék és a refrének hangulata markánsan elkülönüljön. Tóth Gergely rendezővel és Visontai Márton operatőrrel ötleteltünk, csatlakozott hozzánk Hegedűs Dóra látványtervező, és együtt megálmodtuk a végső koncepciót: a 60-as évek merev eleganciáját variáljuk a 70-es évek indokolatlan pompájával, s erre kamerabeállításokkal, világítással, jelmezzel maximálisan ráerősítünk. Az MTVA kincsestárából válogattuk össze a ruhákat, s a forgatás éjszakáján rengeteget röhögtünk. Egy meglepetésállat is szerepel a klipben, őt az utolsó pillanatban kerítettük, mert úgy éreztük, valami hülyeség még nagyon
hiányzik!"

Tehát a klip:


Az Edison a Facebookon itt található, a honlapjuk itt van. Legközelebb október 4-én, a Kuplungban koncerteznek. A zenekar felállása: Tasnádi Bence - ének, basszusgitár; Héjja Katalin - billentyű; Várvölgyi Szabolcs - gitár; Szilágyi Márton - dob.

https://recorder.blog.hu/2017/09/20/a_60-as_evek_merev_eleganciaja_a_70-es_evek_indokolatlan_pompaja_ed_is_on-klippremier
A 60-as évek merev eleganciája, a 70-es évek indokolatlan pompája - Ed Is On-klippremier
süti beállítások módosítása