Online klippremier! Peter Kovary & The Royal Rebels: More Than I Deserve

2017.09.05. 10:00, rerecorder

19551645_1586065041435344_843456010_o.jpg

A neo egykori frontembere, Kőváry Péter 2015-ben, tizenkét év után szállt ki az elektronikus zenét játszó együttesből, hogy visszatérjen gyökereihez, a klasszikus rockhoz. Megalapította a Peter Kovary & The Royal Rebels-t, ami először egyszemélyes projektként egy EP-vel (Keepin’ On) jelentkezett (klipes dal: Forever And A Day), aztán az It’s A Riot videójában már az addigra bőven összeállt zenekar is szerepelt és harangozta be az idén februárban megjelent első nagylemezt, a Halfway Till Morningot. A zenekar egy közép-európai turné és a második nagylemez előkészítői munkái között most újabb klippel jelentkezik.

16.jpgKőváryék tavasszal már kihoztak egy látványos videót az első nagylemez talán legenergikusabb dalához, a Run For Coverhez) és megkezdődtek a következő nagylemez előkészítő munkálatai is. Azonban mielőtt a srácok belevágtak volna az új album dalainak megírásába, elkészítették a debütáló album záróklipjét a More Than I Deserve című, rhtyhm and blues-beütésű balladához.

A frontember így mesél a videóról: „Szerettünk volna egy líraibb dalhoz is videót készíteni, hiszen csak rock’n’roll-nóták kaptak eddig vizuális megjelenítést az albumról. A dalt egyébként több mint tíz éve írtam, sőt, az eredeti verzió akkoriban meg is jelent még Peter Kovary név alatt egy válogatásalbumon. Nagyon szeretem a More Than I Deserve-öt , és nem akartam, hogy elsikkadjon, ezért újra rögzítettük, áthangszereltük. Sokan mondják, hogy ez az album egyik legerősebb felvétele, ezért is esett rá a választás mint utolsó – sorrendben – negyedik klipes nótára. Mivel a dal kicsit „USA hangulatú”, direkt „amerikai” klipet akartunk forgatni, persze maximálisan figyelembe véve a korlátainkat, hiszen Európa közepén élünk, Amerikába pedig – érthető módon – nem tudtunk kimenni forgatni. Ezért úgy döntöttünk, hogy választunk egy belső helyszínt, és egy performance klipet készítünk, minimál sztorival megfűszerezve. Elégedettek vagyunk a végeredménnyel, szépek a lassítások, szerintünk sikerült elcsípni a dal hangulatát. A szám a pénz és a párkapcsolatok összefüggéseiről szól, sikerült szereznünk egy zsáknyi 100 dollárost is a felvételekhez. Olyan a klip, mintha egy 2017-ben játszódó spagetti western egy jelenetét látnák, a rablóbanda valahol elbújt, megpihennek, kötözik a sebeiket, zenélgetnek, iszogatnak, de a végén lecsap rájuk a rendőrség.”

A video – Szili László vezetésével – a Star Star Photography és a Filmbarát Stúdió munkája. A Royal Rebels szeptembertől folytatja a turnézást, a budapesti és vidéki helyszínek mellett ismét fellépnek több európai országban is.


és akkor a friss klip: 


nyitókép: Star Star Photography

a zenekar Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/09/05/online_klippremier_peter_kovary_the_royal_rebels_more_than_i_deserve
Online klippremier! Peter Kovary & The Royal Rebels: More Than I Deserve
süti beállítások módosítása