Johnny Jewel 20 órányi zenét írt a Twin Peakshez

2017.09.05. 13:42, RRRecorder

johnny_jewel.jpg

Mégpedig úgy, hogy sem az új sorozatról nem tudott semmit, sem a régit nem nézte újra. A húszból kb. 5-7 órányit el is küldött.

A Chromatics, Glass Candy és még további együttesek tagja, az Italians Do It Better kiadó vezetője, Johnny Jewel már jó ideje sokat foglalkoztatott filmzeneszerző is, legismertebb munkája a Drive. Az új, most véget ért Twin Peaks sorozatban is komoly szerepet kapott, Windswept és Slow Dreams című számaival, illetve a Chromatics a filmben a Roadhouse-ban is fellépett, többek között Julee Cruise-t kísérve.

A Consequence of Soundnak adott interjúban Johnny Jewel elmondta, hogy David Lynch zenékért felelős munkatársa (music supervisor), Dean Hurley ajánlotta őt a rendezőnek a Shadow című szám alapján (alább hallható). Aztán egyre jobban bekerült a sorozat világába, és bár eleinte egyáltalán nem volt szándéka, hogy kísérőzenét is írjon, egyszer csak nekilátott. És mivel minden teljes erőbedobással szeret csinálni, ráadásul Angelo Badalamentihez felérni nagy kihívás, ezért aztán végül 20 órányi zenét rögzített. Ebből kb. 5-7 órányit el is küldött Dean Hurley-nek; arra gondolt, hogy mivel a teljes sorozat 18 órát tesz ki, ez nem is olyan sok.

Mindeközben - más zenészekhez, sőt, csak a saját szerepüket ismerő színészekhez - hasonlóan fogalma sem volt arról, milyen lesz végül a Twin Peaks. Mi több, az előző sorozatot sem nézte újra. A Consequence of Soundnak azt mondta, hogy annak idején a legjobb barátjával nézte, és miután az öngyilkos lett, sokáig nem tudta újranézni. A Pithcfork szintén a Twin Peaks zenéjével foglalkozó nagy cikkében pedig arról beszélt, hogy csak az "érzelmi emlékezetét" akarta mozgósítani a zeneírás közben. Amúgy szerinte azok a filmjelenetek, amikben igazán meghatározó szerepet játszanak a zenék, szinte soha nem direkt kísérőzenének kompontált számokat tartalmaznak. A kíséretként írt zenének ugyanis nincs a filmtől különállóm saját "lendülete", így aztán az sem lehetséges, hogy kép és hang találkozásából valami, a kettő összegénél nagyobb dolog jöjjön létre.

Valamint állítólag a régóta ígérgetett új Chromatics-lemez, a 2015-ben Valentin-napra ígért, aztán később elkészült, majd Johnny Jewel által megsemmisített Dear Tommy most már tényleg az első számú prioritás lesz számára. Ez 100%!

 

 

https://recorder.blog.hu/2017/09/05/20_oranyi_zenet_irt_johnny_jewel_a_twin_peakshez
Johnny Jewel 20 órányi zenét írt a Twin Peakshez
süti beállítások módosítása