Nem tud a telefonhoz jönni, mert meghalt

2017.08.28. 19:12, RRRecorder

taylor_swift_look_what.jpg

Még soha nem várt annyira a világ semmit, mint Taylor Swift új számát, új klipjét, új lemezét. Mármint a világ egy része epedve, a másik része pedig arra kihegyezve, hogy jól beleköthessen! Legalábbis a Look What You Made Me Do videója ezt sugallja, hogy a celebvilág és az internet fele mást sem csinál, mint az ő reputációját rombolja. Reputation lesz az új album címe amúgy.

A klip nem is annyira mozgóképes alkotásként, hanem be- és visszaszólások katalógusaként értelmezhető. Merthogy a régi Taylor Swift halott (ez el is hangzik), és az új, az bizony keményen visszavág. Annak, aki nem követte az énekesnő életének összes mozzanatát, a szakirodalom (Washington Post, People) alapján röviden összefoglaljuk a videó alatt, mi micsoda és miért.


- A kígyó (úgymint hazug kígyó) elnevezést Kim Kardashian ragasztotta Swiftre, amikor arról ment a nyilvános vita, hogy utóbbi hozzájárult-e az előbbi férje, tehát Kanye West róla szóló szövegéhez, miszerint ő (Kanye) csinált belőle (Swiftből) hírességet, úgyhogy akár szexelhetnének is. (Külön zavarta Swiftet, hogy az angolban le is van bitchezve). A legutolsó jelenetben a szelfizgető Swift egy leplezetlen Kim Kardashian-paródia.

- A sok-sok robot, akiket irányít, arra a kritikára utal, hogy a barátait ("barátait") külső és Instagram-képesség alapján választja ki.

- Egy I ♥ TS feliratú trikót hordott egyszer Swift volt pasija, Tom Hiddleston, viccből, de ettől még kigyúnyolták mindkettejüket. A nyolc férfi, aki ilyenben táncol, talán a főhősnő nyolc híres ex-pasiját jelképezi, de abban megosztottak az értelmezők, hogy ez biztosan így van-e. Mindenesetre lehet ilyen ruhát kapni.

- A szőke, balesetező liba Swift ősellensége, Katy Perry.

- "Ne vágj olyan meglepett képet": egy időben minden díj (amiből rengeteg van neki) átvételekor meglepett képet vágott, ami hamarosan gyanús lett.

- Tágabban: a klipben számos motívum szól arról, hogy ő a kritikusok szerint megjátssza magát, és valójában nem is olyan kedves lány, mint amilyen az imidzse!

- A pasijait is PR-szempontok alapján válogatja, meg hogy dalt írhasson róluk, és valójában "vak a szerelemre", mint egyik ruhájának felirata mondja.

- Mindig az áldozat szerepében tetszeleg. (Amiben az igazi csavar az, hogy mondhatjuk: itt is ugyanezt teszi.)


És akinek ez nem elég, van itt még bőséggel ínyenceknek való utalás, nem kizárt például, hogy Calvin Harris is kap egy oldalvágást.

https://recorder.blog.hu/2017/08/28/nem_tud_a_telefonhoz_jonni_mert_meghalt
Nem tud a telefonhoz jönni, mert meghalt
süti beállítások módosítása