Itt a Cseh Tamás Program – Tízezer látogató a CSTP Feszten!

2017.07.29. 11:13, rerecorder

img_2094.JPG

A Cseh Tamás Program június 21. és 24. között fesztivált rendezett a Várkert Bazárban és az A38 Hajón, hogy bemutassa a program eddigi három évét. A fesztivált szimbolikus dátumok fogták közre: A zene ünnepétől a Múzeumok éjszakájáig zajlott.

A nagyszabású, ingyenes fesztiválon négy nap alatt ötven zenekar három színpadon szórakoztatta rajongóit és az érdeklődőket. A fesztivál tükrözte a Cseh Tamás Program céljait: igyekezett bemutatni a magyar könnyűzene változatosságát és gazdagságát, tömegeket megmozgató headlinerektől pályakezdőkig, a létező összes műfajban és stílusban.

A Várkert Bazárban nem csak koncerteket tartottak: négy napra a Déli Palotába költözött be a Hangszert a kézbe országjáró hangszerkiállítás, mely száznál több kipróbálható hangszerrel elsősorban gyerekeknek és fiataloknak adott élőzenei élményt. A rendezvénysorozat februári elindulása óta hét hazai nagyvárosban is járt, és több mint húszezren voltak rá kíváncsiak. A Hangszert a kézbe budapesti állomását Balog Zoltán miniszter nyitotta meg.

img_1769.JPG

A CSTP Feszt minden igényt kielégített: a családok a HAK kiállítását élvezhették; a zene szerelmesei és fesztiválrajongók az Öntőház Udvarban és Szárazárok színpadon  (illetve a külön az e célra kiépített Zene ünnepe színpadon) tombolhattak kedvenc előadójukra; míg aki a zeneipar elméleti, stratégiai, történelmi aspektusaira volt kíváncsi, az az A38 Hajón rendezett konferenciákon mélyíthette el tudását.

Itt ugyanis a június 21-i „Vászonról ránk néztek” című poptörténeti konferencia keretén belül a prezentáló történészek, zenei szakírók és zenetörténészek a film és zene összefonódását vizsgálták a Kádár-korszakban. A június 22-23-án „Juss ki, hozd be” címmel megrendezett konferencián Európa-szerte elismert zeneipari szakemberek mutatták be hazájuk és a helyi intézmények helyzetét, problémáit és exportképességét.


cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

 

https://recorder.blog.hu/2017/07/29/itt_a_cseh_tamas_program_tizezer_latogato_a_cstp_feszten
Itt a Cseh Tamás Program – Tízezer látogató a CSTP Feszten!
süti beállítások módosítása