Magyarradar - BÁLNA

2017.07.28. 14:20, Frontrecorder

balna.jpg

 A sallangmentes, riffhengeres rockot játszó zenekarok tengerében minden cécó nélkül, virgonc fesztelenséggel úszik a BÁLNA zenekar, és ez elég figyelemfelkeltő ahhoz, hogy most itt bemutatkozzanak.

balnazenekar.jpgMegalakulás éve: 2016.

Honnan: Budapest.

Tagok: Szunya (Tóth Krisztián) - gitár és ének, Pulya (Polyák Ádám) - dobok, Dani (Farkas Dániel) - basszusgitár.

Stílus: alternatív-BÁLNA-rock.

Hatások: kis és nagy Unicum, Wolfmother, Foo Fighters, Supernem.

Kiadó(k): saját megjelenés

Történet:  Nagy, egyszerű és szerethető legyen, erre gondolt egy informatikai értékesítő, egy logisztikus és egy felhasználói élménytervező, amikor összeálltak zenélni, aminek a végeredménye egy lendületes rockzenekar tengernyi bátorsággal, korlátok nélkül. A zenekar létrejöttét több mint tíz éves közös zenélés alapozta meg: az alapító tagok, Szunya és Pulya még középiskolás korukban kezdtek el együtt zenélni, majd számos formációban játszottak együtt, és a sok-sok közös élmény "szerelemgyermekeként" született meg a jelenlegi koncepció, ami megkapta a BÁLNA.nevet. A közös tapasztalatoknak köszönhetően a dalírás gördülékeny, egyszerű folyamat, és nagy az egyetértés, kivéve, amikor nem - ilyenkor szinte mindig a dobos írja a dalt.
A dalok hangulatát erős és egyszerű gitárriffek teremtik meg, melyek később kiegészülnek a korántsem szégyenlős dobtémákkal és a mindent egybefogó basszustémákkal. Ha a három elemi rész összekovácsolódott, megmutatkoznak az énekdallamok, majd a dal hangulatához passzoló dalszöveg kerül rá, olyan gondolatokat vagy élethelyzeteket megfogva, amikkel a hallgató is könnyen tud azonosulni. Jó példa erre a legújabb dal, ami a jelentéktelen problémák felesleges felnagyításáról szól.

Megjelenések: Négy demo dalt adtuk közre tavaly, a Probléma című új dalunkat idén júliusban jelentettük meg.

Küldetés: Nem szeretnénk megváltani a világot, őszinte és egyszerű megoldásokkal próbáljuk elnyerni a közönség szimpátiájá.

Jövőkép: Még idén szeretnénk kijönni a már felvett három új dalunkkal, akár klipek formájában, ezzel együtt bekerülni egy-két rádió lejátszási listájába. jövőre pedig játszani pár hazai fesztivál színpadán. Emellett tervezzük, hogy pár hasonszőrű zenekarral karöltve csinálunk néhány bulit, esetleg közös dalokat.

Mellékprojektek: heti 40+ óra munka, internetes troll-kommentek, chemtrail és hasonló konspirációkkal riogatás az erre fogékonyaknak, saját dalaink csiszolgatása a stúdióban.

Szexepil: Patti Smith Lemmy csizmájában, Slash kalapban meztelenül nyírja a fűvet a hátsó kertben, miközben Mick Jagger jógázik. Egyébként Pulya, a dobosunk szingli, keressétek Tinderen vagy Instán, készséggel áll rendelkezésre!

Legnagyobb eredmény, elismerés: Talán arra lehetünk a legbüszkébbek, hogy mindent önerőből magunk csináltunk, kezdve a dalírástól a szövegig, a dalok felvételét, a hangszerek mikrofonozását, a dalok keverését, a klip forgatását és a megjelentetést. Ettől érezzük leginkább magunkénak a zenekart, és ettől olyanok a dalok pontosan, mint mi - nem tökéletesek -  , és ettől működik.  Illetve már kaptunk 2 dislike-ot Youtube-on, ez sem sikerülhet bárkinek.


a Bálna első, négyszámos demója:


és a friss klipdal, a Probléma:

https://recorder.blog.hu/2017/07/28/magyarradar_balna
Magyarradar - BÁLNA
süti beállítások módosítása