Magyarradar - Trains 2 Berlin

2017.07.27. 15:15, Frontrecorder

trainstoberlin.jpg

Tavaly indult Budapestről az a képletesen Berlin felé tartó vonat, melyen hat hazai zenész utazik, poggyászukban a dallamos britpop és indierock minden elengedhetetlen kellékével, plusz egy hegedűvel, a befutás reményében. A Trains 2 Berlin előtt hosszú még az út, de már elhagyták az első fontos megállótt: múlt hónapban megjelent a zenekar bemutatkozó EP-je.

ttb.jpgMegalakulás éve: 2013.

Honnan: Budapest (továbbá Zsámbék, Üröm, Szeged, Kecskemét).

Tagok: Debreczeni Dániel (billentyűk, ének), Székeli Dalma (hegedű, ének), Erdős László (gitár), Krausz Ferenc (gitár), Tafferner Tamás (basszusgitár), Erdős Arnold (dobok).

Stílus: Ha megkérdezik, mindig azt szoktuk mondani, hogy britpop, alternatív és indie beütésekkel. Eddig bárkitől megkérdeztük, hogy a zenénk milyen stílust juttat eszébe, senki nem tudta igazán belőni pontosan. Az utóbbi időben egyre többet halljuk, hogy a hangzás - leginkább az ének - egy kicsit Depeche Mode-os

Hatások: Hattagú a zenekar, mindenki más zenén nőtt fel. Nagyjából közös nevezőnek mondható a Travis, a Pulp, a Suede, a U2, a Muse, a Depeche Mode, illetve a brit indie-szcéna számos képviselője, például a Franz Ferdinand és az Arctic Monkeys. Emellett Dani hatalmas Beatles fan, Dalma pedig Ed Sheeran-rajongó.

Kiadó(k): Egyelőre nincs kiadónk. Igazából nyitottak vagyunk mindenre, ami előremozdítja a zenekart és minél több emberhez eljuttatja zenénket. Talán először egy jó menedzser kellene, aki segítene minél több koncertet szervezni.

Történet: Eredetileg Neon First néven indult a zenekar, mi is sokáig küzdöttünk tagcserékkel, főleg dobos- és gitáros-vonalon, de szép lassan összeállt a kép. A jelenlegi felállás körülbelül 2016 eleje óta létezik. Dani hozta a Trains 2 Berlin nevet, amit azzal magyarázott, hogy a hetvenes évektől az alternatív zene egyik jelentős központja Berlin, ahol például Bowie, a U2 vagy a Depeche Mode is rögzített ikonikus albumokat. Ez az inspiráló zenei örökség és közeg ötvöződik a vasút monumentalitásával, lehengerlő erejével, az utazás izgalmával. Valami hasonlót szeretnénk mi is; monumentálisat alkotni és lehengerelni az erre nyitott közönséget.
A számok úgy születnek általában, hogy Laca hozza az alapakkordokat, Dani megírja a szöveget-dallamot, majd együtt meghangszereljük, és csiszolgatjuk a végtelenségig.

Megjelenések: Idén végre elkészült az Arrived című négyszámos EP-nk, illetve Lacának köszönhetően szövegvideóval is kijött a Broken című dal.

Küldetés: Legfőbb küldetésünk, hogy minél több emberhez eljutassuk a Trains 2 Berlin-életérzést. Nyilván a szakma elismerésére is vágyunk, de nem ez az elsődleges. Szeretnénk az underground zenei fronton nevet szerezni magunknak. 

Jövőkép: Jövő nyáron szeretnénk ott lenni a legtöbb hazai fesztivál valamelyik kisszínpadán, illetve ismertebb zenekarokat kísérni előzenekarként. Nagyon szeretnénk idén megnyerni a CSTP-t, és nagy álmunk, hogy külföldön is megmutathassuk magunkat.

Mellékprojektek: Laca szokott lemezeket pörgetni különböző indie-bulikon. Daninak van egy rádiós zenés talkshow-ja a Kontakt Rádióban, ami Bakelit Art & Roll néven fut. 

Szexepil: feszülő bőrszerkó és allright-ok a köbön.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Mind az EP-re, mind a lyrics videóra sok pozitív visszajelzést, dicséretet kaptunk. Emellett egy manchesteri rádió is ránk talált és elkezdte játszani az egyik számunkat, aminek nagyon örülünk.


a Trains 2 Berlin júniusban megjelent, sodróan dallamos bemutatkozó EP-je:




és a záródal Broken szövegvideója:



fotók  Szima Norbert



A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

https://recorder.blog.hu/2017/07/27/magyarradar_trains_2_berlin
Magyarradar - Trains 2 Berlin
süti beállítások módosítása