Több gyengédséget a virtuális párkapcsolatokba!

2017.07.26. 16:06, Frontrecorder

bluehawaii.jpg

Négy és fél év kihagyás után, idén októberben jön a kanadai elektro-folkpop duó Blue Hawaii új albuma. A Tenderness című konceptlemez az online kapcsolatok természetét vizsgálja, az első behanangozó dal egy obskúrus diszkószám feldolgozása.

Raphaelle "Ra" Standell és Alexander "Agor" Kerby párosa mind 2010-es debütáló minialbumát, mind 2013-as, nálunk az év legjobbjai közé sorolt első stúdiólemezét egy-egy laza koncepcióra húzta fel (nyári vakáció/távkapcsolat), és a hosszú szünet után érkező második nagylemezük folytatja ezt a sort; a montreali duó ezúttal a virtuális párkapcsolatok működését, az online románcok problematikáját boncolgatja (az énekesnő személyes tapasztalatai alapján). A Tenderness című album október 6-án jelenik meg, hangzását terkintve fő inspirációként a 90-es évekbeli house-ból és a hetvenes-nyolcvanas évek kifinomult diszkózenéjéből merít ("Björk, az xx és DJ Koze találkozása" a duó szerint). A lemez első ízelítője konkrétan egy 1980-as diszkófunk dal légies house-feldolgozása, intim atmoszférába és finom, törékeny érzelmekbe burkolva, ahogy azt a Blue Hawaii-tól megszokhattuk.



Az akusztikus folkot mindenféle friss elektronikával ötvöző duó egyébként a 2013-as albuma óta - néhány remixet és közreműködést leszámítva - mindössze egy dallal jelentkezett 2014-ben, melyhez egy footwork-rimtikával játszó remix társult.

 

Címkék: blue hawaii
https://recorder.blog.hu/2017/07/26/tobb_gyengedseget_a_virtualis_parkapcsolatokba
Több gyengédséget a virtuális párkapcsolatokba!
süti beállítások módosítása