Kétmilliárd katt – A 2017-es nyár slágerei (2. rész: Lorde-tól a Despacitóig)

2017.07.17. 18:57, rerecorder

luis-fonsi-despacito-ft_-daddy-yankee-screenshot-2017-billboard-1548.jpg

Ezeket hallgatod a vízparton. Az idei nyár legnagyobb slágervárományos dalairól mondja el véleményét négy magyar dalszerző-producer: Kamau Makumi, a Mary PopKids frontembere, az idei Sziget-himnusz társszerzője; iamyank, aki az imPro School zenesuli egyik vezetőoktatójaként producereket nevel; Takács Zoltán Jappán, aki a Soerii & Poolekkel szállított nyári slágereket és producerként is rendkívül felkapott; valamint Horváth Gáspár, a szintén slágerbiztos Irie Maffia és a Kelemen Kabátban billentyűs-dalszerzője, aki JumoDaddy néven is otthonosan mozog a legaktuálisabb hangzások világában. Az 53. Recorder magazin Víz és zene fókusztémájában megjelent, a 2017-es nyár slágeresélyeit sorra vevő cikk első része után következik a második eresztés, benne a nyilvánvaló nyertessel. A Puerto Rico-i latinpop-énekes, Luis Fonsi és a helyi reggaeton-sztár Daddy Yankee közös dala, a Despacito egy Justin Bieberrel kiegészített verzió után jutott fel az amerikai kislemezlista élére, de az eredeti verzió az, amelyik már a magazinunkban néhány hete megjelent cikk címét is bőven túlszárnyalva, két és félmilliárd YouTube-megtekintésen van túl és néhány héten belül kétséget kizáróan minden idők legnézettebb klipje lesz Wiz Khalifát (2,92 milliárd) és Psy-t (2,90 milliárd) lekörözve (sőt a kétféle verzió együtt már le is körözte őket és a dal túl van a hárommilliárd katton is).

Íme a további potenciális „2017-es nyár slágerei” és a hozzájuk fűzött (és nem fűzött) kommentárok: 

# Harry Styles: Meet Me In The Hallway

Kama: Harry Styles menő lett, ez pedig egy nagyon jó, elszállós dal, remek gitározással, sokat hallgatom, bár szerintem nem egy nyári sláger, vagy nem egynyári sláger. :)


# Jax Jones ft. Raye: You Don’t Know Me

JumoDaddy: Jó kis dal. Egy kör az egész, de az ha beakad az ember fejében, nehezen megy ki belőle. Valahogy mégsem érzem benne az óriási slágerpotenciált.


# Katy Perry ft. Migos:
Bon Appetit

JumoDaddy: Friss hangulatú, érdekes dal, jó a témaválasztás és nagyon komoly a klip hozzá. Katy Perrytől láttunk már nagy slágereket, egy hónap alatt közel kétszázmillió megtekintéssel még bármi lehet belőle.

Kama: Katy Perrynél elengedtem.


# Kendrick Lamar:
HUMBLE.

JumoDaddy: Nagyon komoly hiphop zene, menő, modern, érdekes klippel. Kendrick pedig az egyik leghitelesebb figura a hiphopvilágban, nagyon jöhet a dal.

iamyank: A klip itt szintén zseni. Nálam a nyár antislágere, a legjobb értelemben.

Kama: Ez a csávó a saját ligájában mozog tök egyedül. A rap Beyoncéje. Bármi, amihez hozzányúl az elejétől a végéig, a szövegen, a vizuálon, az üzeneten át tűzforró. Valószínűleg már most ő a legjobb rapper valaha.



# Lorde: Green Light

JumoDaddy: Nem vagyok egy nagy Lorde-fan, de nagyon jól megírt dal. Folyamatosan építkezik és élettel van teli. Erre a klip is nagyon kifejezően ráerősít. Azonban számomra nem egy túl nagy esélyes a nyári sláger versenyben.

Kama: Óriási dal. Nálam az egyik top nyári sláger. Amikor először hallottam, nagyon furcsának tűnt ez a diszkós zongorás refrén, aztán persze most már azt gondolom a legjobb résznek. Nagyon tetszik, amiket Lorde csinál, magával ránt ez a darkpopos világ. Az egész lemez csillagos 5-ös.

Jappán: Kedvencem. Kicsit olyan a hangulat, mint amikor The Streets jött a második lemezével. Az elsőn ugye álmodozás, depressziósan a csillogásról, aztán bejött és most ríl csillogás.


# Luis Fonsi & Daddy Yankee: 
Despacito

JumoDaddy: No komment. Alig fél év alatt kétmilliárd megtekintéssel kijelenthetjük, hogy idén ez a nagybetűs nyári sláger.

Kama: Ezt nem tudtam végighallgatni. A Paula és Paulina jut róla eszembe!

Jappán: Öt hónap alatt kétmilliárd katt. Tökmindegy, milyen.

És a Justin Bieber-es verzió.

# Mura Masa ft. Charli XCX: 1 Night

JumoDaddy: Nagyon kedves és egyben szexi dal, jó klippel. Charli XCX-nek volt már nagyobb dobása, de hiteles és egyben van.

Kama: Ezt be fogom tenni házibulikban. Kicsit alternatív táncolós dal. Mindkettejüknek vannak jobb számai, de erre jó lesz.


# Paramore:
Hard Times

Kama: Ez egy három-négy napig széthallgatós, aztán többet nem hallgatós dal. Király, de semmi különös. A VOLT-os koncertjüket viszont nagyon vártam.

Jappán: Ez hogy kerül ebbe a listába?!


Ehhez a négy felkínált dalhoz (Liam Payne ft. Quavo: Strip That Down, Lil Uzi Vert: XO TOUR Llif3, Lil Yachty: Forever Young, Playboi Carti: Magnolia) egyik hazai előadónak sem volt hozzáfűznivalója, de Kama még elárulta, hogy az ő kedvenc idei nyári slágere Childish Gambinótól a Redbone: „nem tudom abbahagyni a hallgatását!


A győztes kihirdetésével aligha kell megvárni szeptember 1-ét, ráadásul Luis Fonsi slágerét augusztus 7-én a Budapest Parkban élőben is meghallgatja bárki (aki lesz olyan gyors, hogy beférjen a minden bizonnyal hamarosan sold out-eseményre), Facebook-eseményoldal

https://recorder.blog.hu/2017/07/17/ketmilliard_katt_a_2017-es_nyar_slagerei_2_resz_lorde-tol_a_despacitoig
Kétmilliárd katt – A 2017-es nyár slágerei (2. rész: Lorde-tól a Despacitóig)
süti beállítások módosítása