A hit és a tolerancia hatja át a Hercules And Love Affair új lemezét

2017.07.16. 15:34, Frontrecorder

hercules.jpg

Szeptember elsején jelenik meg a Hercules And Love Affair új, negyedik albuma, melynek éteri, fohászszerű címadó dalában Sharon Van Etten énekel.

Az Andy Butler-vezette kollektíva következő lemezéről az első ízelítő a Faris Badwannel közös Controller volt áprilisban, azóta minden lényegi infó befutott az anyagról: a címe Omnion, a megjelenés dátuma szeptember 1., a közreműködők a jelenlegi két állandó énekes, a francia Rouge Mary és a belga Gustaph, illetve a Horrors frontembere mellett (aki összesen két dalban szerepel) az izlandi "house énekegyüttes" Sísý Ey, Libanon legismertebb indierock zenekara, a Mashrou’ Leila, valamint az egyik legjobb kortárs amerikai dalszerző-előadó, Sharon Van Etten. Vele készült a lemez címadó dala, amely egy gyönyörű segélykérő fohász, dreampopos, chilloutos zenére. A Hercules And Love Affair zenéjét alapvetően áthatja a spiritualitás, az új album központi témája pedig a hit, illetve azzal együtt az elfogadás és a tolerancia. Queernek és hívőnek lenni nem összeegyeztethetetlen, ezt üzeni a lemez, vagy ahogy Butler fogalmaz: az Omnion "helyet teremt a kérdésekkel teli 'mások' számára egy tökéletesen tökéletlen templomban".


a lemez dallistája és borítója:

01. Omnion (feat. Sharon Van Etten)
02. Controller (feat. Faris Badwan)
03. Rejoice (feat. Rouge Mary)
04. Are You Still Certain? (feat. Mashrou' Leila)
05. Running (feat. Sisy Ey)
06. Fools Wear Crowns
07. Lies (feat. Gustaph)
08. Wildchild (feat. Rouge Mary)
09. My Curse & Cure (feat. Gustaph)
10. Through Your Atmosphere (feat. Faris Badwan)
11. Epilogue (feat. Gustaph)

omnioncover.jpg


a címadó dal egyszerre emelkedett és elégikus house-remixe Joe Goddardtól, a Hot Chip kulcstagjától:


és a Scissor Sisters/MNEK közös dalához hasonlóan az orlandói mészárlás első évfordulójára írt megrendítő Sharon Van Etten-dal felemelő Hercules And Love Affair-remixe:

https://recorder.blog.hu/2017/07/16/a_hit_es_a_tolerancia_hatja_at_a_hercules_and_love_affair_uj_lemezet
A hit és a tolerancia hatja át a Hercules And Love Affair új lemezét
süti beállítások módosítása