Stochelo Rosenberg a Városmajorban: Django Reinhardt zenéje koncerten és filmen is megszólal

2017.07.14. 12:00, Recorder.hu

bnyf_swingaladjango_650.jpg

Július 15-én, szombaton egyedülálló élményt ígér a Swing á la Django zenekar és világhírű vendégművészeinek koncertje a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Stochelo Rosenberg, Roby Lakatos, Bangó Margit és Illés Ferenc közreműködésével megvalósuló koncertet megelőző estén exkluzív filmvetítésre és közönségtalálkozóra is sor kerül: a Django Reinhardt életét bemutató film premier előtti vetítése után a film zenéjét jegyző Stochelo Rosenberggel beszélgetnek a szervezők a Toldi moziban.

A magyar autentikus zenét a francia manouche swing világával egyedülálló módon cimbalommal ötvöző, külföldön is szép sikereket elérő Swing à la Django zenekar visszatérő vendége a Városmajori Szabadtéri Színpad programjának. Július 15-én, szombaton 20 órától különleges felállásban, négy vendégművésszel lépnek Buda kedvelt nyári színházának színpadára. A koncert külföldi sztárvendége, Stochelo Rosenberg a Budapesti Nyári Fesztivál és az együttes meghívására először lép fel Budapesten, zenéjének alapja – akárcsak a Swing à la Django zenekar esetében – Django Reinhardt muzsikája. Rosenberget kifogástalan technikája és érzelmekkel teli játéka méltán emeli a világ legjobb manouche gitárosai közé. A koncert sokszínűségét és szenvedélyességét Roby Lakatos, a klasszikus-, jazz- és cigányzenét páratlan előadói tehetséggel ötvöző hegedűművész, Illés Ferenc, a kiváló hazai manouche gitáros, valamint az ország legelismertebb, Kossuth-díjas cigány-énekesnője, Bangó Margit közreműködése biztosítja.

A zenészek szervezésében július 14-én, pénteken 19 órától a Toldi moziban exkluzív, egyszeri vetítés keretében bemutatják a Django Reinhardt életéből készült egész estés Django című mozifilmet, amelynek zenéit Stochelo Rosenberg jegyzi. A Berlinálé nyitófilmje ez alkalommal jóval a magyarországi premier előtt, először lesz látható itthon, Reda Kateb és Cécile de France főszereplésével. A film kuriózuma, hogy Django feleségét Palya Bea alakítja, aki szintén részt vesz a vetítést követő beszélgetésen, amelynek házigazdája Kovács András Péter KAP. Felhangzik néhány dal is, majd helyi manouche zenészek koncertje zárja az estet.

A szombat esti koncertre jegyvásárlás ITT, Facebook-esemény pedig ITT.

A péntek esti filmvetítésre jegyvásárlás ITT, Facebook-esemény pedig ITT.

Ízelítő Stochelo Rosenberg virtuóz gitárjátékából:

Ízelítő a Django-filmből:

 

https://recorder.blog.hu/2017/07/14/stochelo_rosenberg_a_varosmajorban_django_reinhardt_zeneje_koncerten_es_filmen_is_megelevenedik
Stochelo Rosenberg a Városmajorban: Django Reinhardt zenéje koncerten és filmen is megszólal
süti beállítások módosítása