Itt a Cseh Tamás Program – Induló előadók: Kamilka és a Pesti Sikk, Baron Mantis, Massza

2017.07.11. 08:04, rerecorder

baron_mantis.jpg

A Cseh Tamás Program Induló előadókat támogató alprogramjában szereplő zenészek, zenekarok közül mostanában aktív volt a duófelállású a Kamilka és a Pesti Sikk, a Baron Mantis (nyitóképen) és a Massza is.

Kamilka és a Pesti Sikk: lemezbemutató

kamilka_portre.jpgA Kamilka és a Pesti Sikk a Cseh Tamás Program támogatásával elkészítette első albumát. A Pesti sikk című lemez június 2-án jelent meg - a lemezbemutatót ugyanazon a napon a tartották a Budapest Jazz Clubban.

A Kamilka és a Pesti Sikk zenekart 2013-ban alakította meg Kiss Kamilka és Lőrincz Ádám. Az együttes kezdetben a húszas-harmincas évek magyar sanzonjait dolgozta fel, majd megszülettek saját szerzeményeik is. Igényes dallamvilág, szving-dzsessz-pop fúziós zenei önkifejezés, tüllszoknyás eklektikában, kortárs szemléletben. 2016-ban a zenekar elnyerte a Cseh Tamás Program támogatását és bekerült a CSTP induló előadói alprogramjába. Itt az együttes kiváló mentorral dolgozhatott együtt: Bágyi Balázzsal, aki nemcsak a hazai jazz meghatározó alakja és egyben a Magyar Jazz Szövetség elnöke, de nemzetközileg is elismert dob előadóművész, zeneszerző és zenetanár.

A zenekar első lemeze a Pesti Sikk címet kapta. Mivel itt élnek, itt lélegeznek, itt dolgoznak, így dalaik hitet, ideát, benyomásokat, történeteket fogalmaznak meg. Dalok barátságról, szerelemről, könnyed szórakozásról és mindenről, ami Pesti Sikk!



Megjelent a Baron Mantis klipje

A hazai garázsrock egyik legfrissebb és legszórakoztatóbb jelensége az alig két éve alakult Baron Mantis. A duó 2016-ban került a Cseh Tamás Program induló előadói közé. A tervek szerint ősszel jelenteti meg második nagylemezét, de májusban még kiadott egy friss klipet az előző album egy zúzós-grúvos számához.

A szám és a klip igazi "bemutatkozó" darab, amelyben röviden felvázolják, kik is ők tulajdonképpen. Csirkefarmer, teniszütő, úszószemüveg és brókeröltöny, mindez egészséges mennyiségű pirotechnikával körítve. A klippremier a Recorderen volt.


Massza: klip- és lemezpremier

massza01.jpgA saját bevallása szerint karcos és harapós rock'n'rollt játszó Massza tavaly lett a Cseh Tamás Program által támogatott zenekar. A trió első lemeze május 25-én jelent meg, ezt harangozta be pár nappal korábban a Micsoda Szép című koncertklip.

A Massza 2015 szeptemberében alakult, eddig egy háromszámos EP volt a termés. A CSTP-támogatással fegyorsultak az események, a trió összerakta első nagylemezét. A Full Szervíz című album egy közel féléves munkaperiódus gyümölcse, amiről a tagok a következőket tartják fontosnak elmondani: “Az album címét egy 90-es években forgatott klasszikus, hangalámondásos pornófilm ihlette. A lemezen 11 dal szerepel, a hangmérnök Takács Zoltán Jappán volt, és Cserny Kálmán “Bogi”-nál, az Origó Stúdióban dolgoztunk.


A
cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2017/07/11/itt_a_cseh_tamas_program_indulo_eloadok_kamilka_es_a_pesti_sikk_baron_mantis_massza
Itt a Cseh Tamás Program – Induló előadók: Kamilka és a Pesti Sikk, Baron Mantis, Massza
süti beállítások módosítása