Itt a Cseh Tamás Program – Induló előadók: The Couple, Window, Muck Éva

2017.07.05. 13:19, rerecorder

window.jpg

A Cseh Tamás Program Induló előadókat támogató alprogramjában szereplő zenészek, zenekarok közül mostanában aktív volt a duófelállású The Couple, a Window kvartett (nyitóképen) és Muck Éva basszusgitáros is.

thecouple01.jpgThe Couple: Esőerdő klippremier

A Couple sikereiről már többször lehetett hallani. A Cseh Tamás Program támogatását tavaly nyerte el a duó, amely már nagyon közel van első lemezének megjelentetéséhez. Erről már korábban bemutatták az Esőerdő című számot, amelyhez májusban nagyon szép videóklip készült.

Eszes Viki és Berkó Gábor duója tavaly a Stenk dalversenyén tűnt fel, aztán A dalban ért el komoly sikereket. Miközben készül első lemeze, a Couple remekbe szabott videóklipet készített a majdan a lemezre kerülő egyik pörgős elektropop-számához, az Esőerdőhöz. Elegáns és látványos stop-motion animáció, melynek rendezője Szabó Péter volt. A klip - melynek premierje az Index zenerovatában, a Stenken volt - és a lemez is a Cseh Tamás Program támogatásával készült.

a klip: 


Kijött a Window első klipje

A Window zenészeit jól ismerhetjük a budapesti klubéletből, bár a zenekar még nincs egy éves. A jam sessionökön edződött tagság június végére tervezi első lemezének megjelenését a Cseh Tamás Program támogatásával.

A neosoul műfajában hódító Window a legfrissebb tehetségek egyike: a sok együttzenélés során összeforrt kollektívát 2016 nyarán alapították. A Duna-parti Pontoonban zajló élő jammelések eredménye egy lemeznyi kész anyag. A korszerű, neosoul-funk-elektró alapokra épülő, néha a bassmusic-kal is kacérkodó album a Stamusic Studios-ban készült. A zenekar énekese Kocsis Bence, akit a Saverne-ből is lehet ismerni, mellette Bécsy Bence (gitár) és Jancsovics Máté (dob) alkotják a Window gerincét.

A június végére tervezett lemezről nemrég mutatták be az első videóklipet, a Something Beautiful című számhoz, melynek basszusalapját a hazai bass music egyik kulcsfigurája, Stas írta, és közreműködik benne M3nsa is. A klip Kocsis Bence rendezése, a fojtott atmoszférájú képek Kiss Bence operatőrt dicsérik, a finom animációkat Rubóczki Bálint készítette. A klippremier a Recorderen volt.

a klip: 




muck_eva.jpgMuck Éva: Born Free

A hazai instrumentális zene úttörő basszusgitárosa, Muck Éva Bassology című első nagylemezének a kiadására készül, a Cseh Tamás Program támogatásával. A nyáron megjelenő lemez előfutára a Born Free című dal és májusban elkészült videóklipje.

A nemzetközi zenei életben „a húrok királynőjeként” is emlegetett, zenészcsaládból érkező huszonhárom éves basszusgitárosban megvan minden, ami a sikerhez kell: fiatal erő, kivételes érzékenység és kísérletezőkedv. 2015-ben megnyerte a Queen of Strings amerikai tehetségkutató versenyt, amivel széles körű szakmai elismertséget szerzett. 2016-ban lett a Cseh Tamás Program támogatottja. A közeljövőben megjelenő Bassology című nagylemezen instrumentális dalok sorakoznak, amelyeken a jazz, a pop, a hip-hop, a drum ’n bass és a funk hatása is felfedezhető. A lemezről májusban jelent meg az első szerzemény, az egyszerre lazulós és kifinomult Born Free, amelyhez Mahler Tamás rendezett gyönyörűen fényképezett (az operatőr Dorcsák Gábor volt) videoklipet. A premier a Glamour Online-on volt.

a Born Free klipje: 


A
cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2017/07/05/itt_a_cseh_tamas_program_indulo_eloadok_the_couple_window_muck_eva
Itt a Cseh Tamás Program – Induló előadók: The Couple, Window, Muck Éva
süti beállítások módosítása