Brandon Flowers, a FÉRFI

2017.06.29. 12:47, Frontrecorder

flowers.jpg

Várhatóan ősszel érkezik a Killers új, ötödik stúdióalbuma, amelynek első beharangozó dala, a zenéjében diszkós, szövegében ironikus The Man férfi sztereotípiákat parodizáló vicces videót kapott, természetesen Brandon Flowers  frontember főszereplésével.

A Las Vegas-i zenekar nem sokat pihent legutóbbi albuma, a 2012-es Battle Born óta: a lemezhez kapcsolódó monstre turné után, 2013 novemberében kijött egy besztofjuk (Direct Hits), amellyel megint lenyomtak egy turnét, majd kis szusszanást követően, 2015 végén kezdtek dolgozni a következő lemezen, melynek felvételeibe tavaly szerptemberben fogtak bele. (Mindeközben a négy tagból hárman is kiadtak egy-egy új szólólemezt - Brandon Flowers énekes, Matk Stoermer basszusgitáros és Ronnie Vannucci Jr. dobos -, a frontember közreműködött a legutóbbi New Order-album egy dalában, a teljes zenekar pedig Robbie Williams legutóbbi albumának egy dalában. Ja, és tavaly az eddigi karácsonyi dalaikat is összegyűjtötték egy albumra. Huh.) A kezdeti fázisban több neves producert kipróbáltak, végül Jacknife Lee lett az emberük, illetve egy dalon Stuart Price-szal dolgoztak együtt. A lemez egyik dalában Mark Knopler gitározik, egy másikban Brian Eno egy szerzeménye szolgáltatta az alapot.

Az egyes források szerint szeptember végén megjelenő (de hivatalos dátumot még nem kapott) Wonderful Wonderful album első single-je szintén "hozott anyagból" született; a Kool & The Gang 1975-ös Spirit Of The Boogie című dögös dalára épül (sőt, Bowie Fame-jéből is beleszőttek egy apró hangmintát), nem csoda, hogy annyira funky. A lazán slágeres The Man macsó magabiztossággal masírozik be a diszkóba, miközben a szövege is az "igazi" nagybetűs FÉRFIt dicsőíti, persze csak ironikusan; a dobos elárulta, hogy a dal pont arról szól, hogy férfinak lenni mennyire nem a kidüllesztett mellű királycsávóskodás, amit fiatalon ők maguk is gondoltak. Az (ön)ironikus dalhoz ironikus klip készült, melyben Brandon Flowers az amerikai filmek sztereotipikus férfikaraktereit jeleníti meg viccesen eltúlozva:



a kislemez borítója, rajta Flowers legkisebb fia, Henry, :Anton Corbijn fotója: 

themancover.jpg

Címkék: the killers
https://recorder.blog.hu/2017/06/29/brandon_flowers_a_ferfi
Brandon Flowers, a FÉRFI
süti beállítások módosítása