Twerk, ugyan már, íme a swerlk!

2017.06.28. 14:20, Frontrecorder

swerlk.jpg

Június 30-án kezdődik a Budapest Pride fesztivál, épp ideje, hogy bemutassuk az idei nemzetközi melegbüszkeség-hónap himnuszát (legalábbis szerintünk az), egyúttal még van idő betanulni a hozzá tartozó tüzes táncot, a swerlk-öt. Ja, egyébként ez a Scissor Sisters első új dala öt év óta!

2016. június 12-én éjjel egy fegyveres ámokfutó közel ötven embert lőtt agyon a floridai Orlando Pulse nevű melegbárjában. Az Egyesült Államok legvéresebb mészárlásának egyéves évfordulójára írta a SWERLK című dalt a Scissor Sisters és a dalszerző-énekes-producer MNDR (Amanda Lucille Warner) . A cím a táncra, táncmozdulatokra utaló swirl, twirl, twerk, swerve, work szavakból képzett mozaikszó, maga a zene pedig a Scissor Sisters-re jellemző, humorral átitatott, önfeledt és felemelő dancepop - ennél tökéletesebb indulója nem is lehetne az idei melegfelvonulásoknak a világban. A dal üzenete egyértelmű a nemzetközi LMBTQ-közösség számára: az ilyen szörnyű tragédiákkal és gyűlölet-bűncselekményekkel szemben a legjobb reakció, ha büszkén, félelem nélkül bulizzunk, örüljünk az életnek, és mint a zenekar fogalmaz, visszafoglaljuk a táncteret. A június 9-én megjelent single, amellett, hogy a Scissor Sisters első felvétele a 2012 ősze óta tartó hibernációja óta, jótékonysági célokat szolgál; a teljes bevételét az orlandói mészárlás áldozatainak hozzátartozóit, illetve túlélőit segítő Contigo alapítvány kapja.




A dalhoz természetesen a szóban. khm, forgó mozdulatokat kombináló külön tánc is jár, mely az alábbi videóból megtanulható, akár a július 8-i Budaspest Pride felvonulásra, vagy bármilyen bulin a tánctér elkápráztatására:

https://recorder.blog.hu/2017/06/28/twerk_ugyan_mar_ime_a_swerlk
Twerk, ugyan már, íme a swerlk!
süti beállítások módosítása