EP-premier! KLUB Trocadero: KLUB Trocadero Vol. 1

2017.06.22. 13:30, rerecorder

ep1_foto_06_12.jpg

A KLUB Trocadero egy könyv és egy hozzá kapcsolt multimédiás projekt, vagy ahogyan az alkotók hívják: mood sztori. Adott egy fejezetenként, karakterek bemutatásával publikált könyv (történet), amelynek főszereplője, Robika zenés bulikról álmodik, és ezek a zenék aztán a könyvvel párhuzamosan meg is jelennek, sőt klipet is kapnak, a könyv pedig természetesen illusztrációkkal teli. Az eddig megjelent két dal most két új szerzeménnyel összeállt egy EP-vé - premier!

01_klub_tr2010112199_16.jpgA történet szerint (amelyet a KLUB Trocadero Tumblr-oldalán lehet követni) tehát a főhős  „egy olyan nagyszabású buliról fantasztikál, ahova csakis a világ legfantasztikusabb meghívottjai tehetik be a lábukat, a házigazda szerepét pedig ő maga tölti be.” A bulik zenéiből készült klipek közül a lakótelepi-kutyás Bomba tavaly ősszel sikerrel szerepelt a 2. Magyar Klipszemlén, a Pupu Jawambo pedig gyógyfürdős. A történetet a koncepció kitalálója, Persely Tamás reklámszövegíró kelti életre, a könyv illusztrátora, Kerekes Kata, a zenéért a LavaLava-ból ismert dj és zenei producer, Tollner Dávid felel Persely szövegeit felhasználva, az eddigi klipeket pedig Budai Balázs és Lengyel Andor rendezte.

Az EP dalai az eddig publikált hat fejezet egy-egy szereplőjéhez kapcsolódnak, az új dalok közül az egyikben (Babushka Ketchuporosz reppelés és énekelés is szerepel, legközelebb ez a szám kap klipet, amiben a rebellis orosz konyhásnő főző-showját ismerhetjük majd meg. A zenei alkotópáros But Enikő, Ladiszlai Réka és Rut Elikan énekesnők közreműködésével rögzítette a dalokat a Stamusic stúdióban. A szerzeményekről, valamint teljes a művészi koncepcióról Persely Tamás mesélt: "őszintén bízom abban, hogy a szórakoztatásnak van még olyan formája, ami a jelenlegi felhozatalhoz képest is tud egy kis pluszt adni az embereknek. Én azon dolgozom a projektben részt vevő zenészekkel, képzőművészekkel, filmesekkel együtt, hogy valami olyat hozhassunk létre, amit még nem láttak vagy hallottak előtte. Ez pedig egy olyan alkotói szabadságot ad számomra, amibe simán belefér az is, hogy egy megjelenő kislemez számai ne csak stílusban, de akár még nyelvben is eltérjenek egymástól. Bármilyen irányba is indulunk, a KLUB Trocadero mindig képes lesz egy olyan koncepcionális keretet adni, amibe túlzás nélkül minden belefér."

Az megjelenő kislemez artworkje, ahogy a KLUB Trocadero illusztrációi is Kerekes Kata képzőművész munkái, míg a megjelenéshez készített lyric videó Lukáts Márton András motion designer nevéhez fűződik, alább látható.

a bemutatkozó EP: 


a lyric video a Tabitha Csicsihez: 


KLUB Trocadero Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/06/22/ep-premier_klub_trocadero_klub_trocadero_vol
EP-premier! KLUB Trocadero: KLUB Trocadero Vol. 1
süti beállítások módosítása