Lemezpremier! We Are Rockstars: Lights

2017.06.20. 18:00, rerecorder

we_are_rockstars.jpg

A Ligeti György vezette dancerockos We Are Rockstars 2011-ben adta ki Let It Beat című bemutatkozó albumát, majd 2013-ban érkezett a Second című még slágeresebb második lemez, aztán némileg csendesebb évek után most itt a harmadik is. A Lights a zenekar szerint a legerősebb eddigi kiadványa és akárcsak a korábbiaknak, ennek is a Recorderen van az exkluzív premierje. Hallgasd itt prestreamben a június 23-i, pénteki hivatalos megjelenésig!

we_are_rockstars_lp.jpgA We Are Rockstars 2014-ben még kiadott egy szimbólumokkal játszó baltás klipet a második lemez egyik dalához, illetve az abból készült magyar nyelvű dalverzióhoz, aztán a dalszerző-frontember azóta nagyon foglalkoztatott lett producerként is, így nem meglepő, hogy a zenekar harmadik lemezére várni kellett néhány évet. De simán megérte, hiszen a Lights-ot pályafutása eddigi legjobb lemezének tartja a kvartett és ezzel csak egyetérteni lehet. A zenészek szerint visszaköszön mindaz, ami szerethető a zenekarban, és az ötszámos, plusz három remixet tartalmazó anyagot valóban jellemzi a slágeresség, a szintis-gitáros részek jól kiszámított aránya és a nyolcvanas évek végtelen nyári hangulata, ami az óó-óóó-zós címadó számban a leginkább fülbeszökő. Az angol-magyar vegyes nyelvű minialbumot a a Music Fashion Kiadó gondozza. „Az első két lemezünk nagyon eltérő hangulatú volt. A bemutatkozó albumunknak mi voltunk a producerei is, ezért az eredmény, vagyis az indie-rock hangzásvilág nagyon jellemző volt ránk.  Ugyanakkor a második lemezt már egy külső producerrel készítettük, emiatt a hangzás eltolódott a szintipop felé.  A Lights című vadonatúj kiadványunkon visszakanyarodunk a rockosabb dallamokhoz, de megtartottuk a modern hangzásvilágot és a szintipop lüktetését is. Ha úgy tetszik, kivontuk az eddigi pályafutásunk esszenciáját, és a két előző lemez tapasztalataiból a legjobbat tartottuk meg. Megmutatjuk mindazt, ami szerethető a We Are Rockstars zenéjében, és reméljük, hogy elnyeri a közönség tetszését is” – mesélte a kiadványról a Recordernek Ligeti György, a We Are Rockstars frontembere.


LEMEZTÁSKA LIGETI GYÖRGGYEL - A FRONTEMBER KEDVENC ZENÉI EGY HELYEN!

A Let Me Feel The Beat című dalhoz készült egy Ezer Ló Remix, illetve egy szimfonikus verzió is. A vonósok visszaköszönnek a Legyen tánc című dal egyik átdolgozásában is. „A We Are Rockstars először pár éve a Petőfi Rádió Akusztik című műsora kapcsán került kapcsolatba a szimfonikus zenével. Az én konzis, klasszikus zenei múltamból adódóan nagyon élveztem az átdolgozásokat és a munkát a vonósnégyessel. Ez a produkciónk olyan sikeres volt, hogy később önálló szimfonikus koncerteket is adtunk, sőt kialakult egy olyan rajongói bázisunk, amelynek a tagjai ezeken az átdolgozásokon keresztül ismertek és szerettek meg minket. A Lights című albumra azért került fel a rockos dalok mellé két szimfonikus verzió is – mondta a dalszerző-frontember.


a Lights albumot csak itt lehet meghallgatni prestreamben a június 23-i, pénteki hivatalos megjelenésig: 

fotó: Lexa fotó
We Are Rockstars Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/06/20/lemezpremier_we_are_rockstars_lights
Lemezpremier! We Are Rockstars: Lights
süti beállítások módosítása