Magyarradar – Junji Ito

2017.06.14. 15:28, rerecorder

junji_ito.jpg

Posztpunkos, shoegaze-es diy punkban nyomul a nagyrészt vidéki gyökerű, de Budapesten működő Junji Ito. Magyarradaron is bemutatkozik a hétvégi Ladyfest szombati napján fellépő zenekar.

Megalakulás éve:  2016.

Honnan: Budapest ( + Szolnok, Felsőpakony, Tatabánya).

junji_ito_2.jpgTagok: Mommertz Fanny (ének, gitár), Bácsi Barnabás (gitár), Zboray Kristóf Vencel (basszusgitár), Lótos Ádám (dob).

Stílus: Voltunk már sok mindennek címkézve mások által, mi pedig abban egyeztünk meg, hogy talán a diy punk egészen közel áll a valósághoz. Emellett még egyértelműen fel lehet fedezni a posztpunk és a shoegaze hatásait a zenénkben. De lehet, hogy csak egy pszeudointellektuális indie-zenekar vagyunk. :( :)

Hatások:  Mindannyian kicsit máshonnan jövünk, de vannak halmazmetszetek bőven, és külön jó, hogy pont ezért folyamatosan tudjuk tágítani egymás látókörét. Kedvenc bandákat most nem kezdenénk el sorolni, egyébként is hallatszik a zenénken.

Kiadók:  Egyelőre még addig se jutottunk el, hogy bandcampre felpakoljuk a számainkat, nehari senki. Ezt persze pótoljuk, amint tudjuk; a kiadózás meg még a jövő zenéje.

Történet: Fanny szeretett volna egy zenekart alapítani. Megismerkedett a tumblr.com nevű mikroblogos csodaplatformon Barnabással, aki hozta magával Ádámot, a volt osztálytársát. Kristóf egy írótáborból került elő egészen véletlenül.

Megjelenések: Fent van négy számunk souncloudon wink hangulatjel.

Küldetés: Kristóf azt mondta, hogy „making people feel good about being sad”, ami egy cuki dolog például. És hát mi is szeretnénk minél jobban érezni magunkat. Egyszerűen olyan zenét akarunk játszani, amit tetszik nekünk, és közben törekedni arra, hogy minél inkább megvalósítsuk önmagunkat, mert az fontos.

Jövőkép: Szeretnénk egyszer a Savages előzenekara lenni például. De már az is tök jó lenne, ha láthatnánk a Savages-t élőben.

Mellékprojektek: Barnabásnak van egy ambient-szólóprojektje (https://olaflur.bandcamp.com/), Kristófnak pedig egy poszthc-bandája (https://hiraethhu.bandcamp.com/releases). Egyéb dolgok alakulóban.

Szexepil: Eh, a rózsaszín gitárkábel mondjuk.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A közönség felől áradó szeretet a múltkori aurórás koncinkon. Ezt most nem azért, tényleg elég frissek vagyunk, szóval klasszikus értelemben vett eredményünk egyelőre nincsen.


a Junji Ito most szombaton, június 17-én a Ladyfest első napján lép fel a Gólyában, Facebook-eseményoldal


Junji Ito Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/06/14/magyarradar_junji_ito
Magyarradar – Junji Ito
süti beállítások módosítása