Magyarradar - Svnseas

2017.06.05. 14:19, Frontrecorder

svnseas_index.jpg

A Till We Drop ex-énekesének új zenekara (kvázi-szupergrupja), a dallamos alternatív rockot csuklóból nyomó Svnseas ősszel adja ki debütáló albumát, melyről a Summer Nights című első beharangozó dal naná, hogy a nyár elé időzítve jelent meg múlt hónapban - naná, hogy itt az alkalom a négyes bemutatkozására.

7s.jpgIndulás: 2015.

Honnan: Budapest.

TagokPeter John Kiss (ének,gitár), Kisiván István (gitár), Maczák Márk (dob), Pap Attila (basszusgitár).

Stílus: alternatív rock.

Hatások: Matthew Good Band, Balance And Composure, tengerek, hegyek.

Kiadó: nincs.

Történet:  Körülbelül 2008 óta ismerjük egymást. Mindannyian más bandákban nyomultunk (a teljesség igénye nélkül: Fuwdo, Hope The Last, Our Youth, Till We Drop, Watch My Dying, Leander), aztán Pete fejéből pattant ki az ötlet 2015-ben, hogy csináljunk együtt egy zenekart. Neki akkor már sok dalkezdeménye volt, és ebből lett a Svnseas. A próbák az első pillanattól fogva jó hangulatban teltek, hamar egymásra tudtunk hangolódni. A dalszerzői folyamat általában, az hogy Pete lehoz egy ötletet, akár már énekdallammal, aztán kibontjuk, és mindenki hozzáteszi a saját témáit, de nem egy dal született már próbatermi jammelésből is. 2016-ban volt pár koncertünk itthon és külfödön, játszhattunk például a Silverstein és az Ataris vendégeként. Közben pedig nagyon sokat dolgoztunk az első nagylemezünkön, hogy minden szempontból olyan legyen, amivel elégedettek vagyunk, reméljük a közönség tetszését is elnyeri majd. Az If Only Things Could Be A Little Different című, 16 dalt tartalmazó lemezt szeptemberben tervezzük bemutatni, a felvételekkel már 90%-ban kész vagyunk, aztán kezdődhetnek az utómunkálatok. Ha pedig kijött az album, elkezdünk dolgozni a második lemezen.

Megjelenések: Way Back When (2015 december), New Horizons (2016 február), The Pressure (2016 április), Summer Nights (2017 május).







Küldetés: eljuttatni a zenénket a lehető legtöbb olyan emberhez, aki szereti ezt a stílust.

Jövőkép  Szeretnénk sok jó koncertet adni itthon, és lehetőség szerint külföldön is. Az út elején vagyunk még, de hátha lesz belőle valami király dolog. Imádjuk csinálni, sok energiát beleteszünk, és kapunk is a zenétől rengeteget.

Mellékprojektek: Mindenki mozgolódik más területeken is: Ati és Márk popzenekarokban (SirVive és Amigod), Pete pedig szabadidejében rapzenéket csinál, sok esetben Iván zenei alapjaira.

Szexepil: El Chapo.

Legnagyobb eredmény, elismerés: a barátainknak tetszik, amit csinálunk.


Címkék: magyarradar svnseas
https://recorder.blog.hu/2017/06/05/magyarradar_svnseas
Magyarradar - Svnseas
süti beállítások módosítása