Műcukorral kínál bennünket Beth Ditto

2017.06.04. 17:00, Frontrecorder


ditto.jpg

A Gossip volt énekese, Beth Ditto Fake Sugar címmel június 16-án adja ki első szólólemezét, melyről most egy U2-módra szárnyaló dalt adott közre.

A Gossip tavaly februárban jelentette be a feloszlását, amelynek egyik fő oka, hogy a frontember, Beth Ditto szólókarrierje beindítása mellett döntött. Ditto még a zenekar működése alatt, 2011-ben kiadott egy tánczenés EP-t a Simian Mobile Disco tagjaival, majd 2015-ben egy jótékony célú Bowie-feldolgozást, illetve volt pár énekesi közreműködése is az elmúlt négy évben (Blondie-dalban, Cerrone-feldolgozásban, a belga Netsky-vel közösen, Marc Almonddal duettben), 2017-től viszont teljes mellszélességgel őnálló előadóként folytatja a zenei pályáját (miután másik szerelme, a divat területén már tavaly saját lábára állt). Ennek első állomása a június 16-án megjelenő debütáló szólólemeze, melynek anyaga két év alatt állt össze; Ditto becslése szerint 60-80 dalt írt ebben az időszakban, ebből 12 került rá az albumra, melynek társporducere a kortárs amerikai popzenében jeleskedő Jennifer Decilveo volt. Ditto a Fake Sugart úgy jellemezte, mint az ő "déli lemeze"; mint mondja, miután sokáig menekült a déli gyökereitől (Arkansasban született, 18 évesen költözött el onnan), mostanra megtanulta értékelni belőle azt, ami jó, így utat engedett a "hazai" zenei és kulturális hatásoknak. Nos, a lemezről elsőként közzétett Fire tényleg ezt példázza a nyilvánvaló southern rock-beütésével: 


A második beharangozó kislemezdal, az Oo La La ugyanakkor inkább a klasszikus brit glamrock-megszólalásból merít (a nyers, bárdolatlan énekstílusba bele lehetne magyarázni, hogy délies, de inkább nem tennénk ilyen minősítést)


A legfrissebb kislemezdal, a We Coud Run szárnyaló powerpopja hallatán viszont a U2 mellett simán eszünkbe juthat az első számú déli arénapoprock zenekar, a Kings Of Leon is:

Címkék: beth ditto
https://recorder.blog.hu/2017/06/04/mucukorral_kinal_bennunket_beth_ditto
Műcukorral kínál bennünket Beth Ditto
süti beállítások módosítása