Deák Bill Gyula, Manoya, Bohemian Betyars és 200 sörféle az Óbudai Kézműves Sörök Fesztiválján

2017.05.31. 09:00, Recorder.hu

obudasorfeszt2017_650.jpg

Alig egy hónapja, az Óbuda Napja májusi hétvégéjén Budapest III. kerülete ismét bebizonyította, hogy lehet válogatott zenei programokra alapozva sikeres fesztivált rendezni macskaköves tereken és századfordulós hangulatú utcákon is. A programszervezők szerencsére nem elégednek meg ennyivel: a városrész hamarosan kezdődő és hónapokon át tartó összkulturális rendezvénysorozata, az Óbudai Nyár előtt újabb alkalmat teremtenek, hogy a jó zenére éhes (és jó sörre szomjas) kultúrafogyasztó közönség találkozhasson kedvenceivel. Kisüzem 2017 címmel, tucatnyi koncerttel és 200 fajta sörrel június 9-től 11-ig jön az Óbudai Kézműves Sörök Fesztiválja.

(X) Ahogy beköszönt a nyár, más szemmel nézünk a sörre, hiszen a tikkasztó hőségben igazán méltó befejezése a napnak egy pohár hideg sör. Június 9. és 11. között az óbudai Fő téren egy egész hétvégénk lesz arra, hogy új ízeket fedezhessünk fel.

A bemutatók, workshopok pazar kínálatot tárnak a közönség elé, s közben megismerhetjük a sörfőzdék és a sörkészítés történetét is. Az elmúlt években már megszokták a látogatók, hogy az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. rendezvényein az egyedi kézműves sörök mellé fantasztikus programok, kulturált környezet és ínyenc gasztronómiai háttér tartozik. Itt jól érezheti magát az egész család, mert nem csak a gyöngyöző falú korsók rejtenek igazi csemegéket, hanem a gasztroudvar és a színpadok kínálata is. S bár a cél nem az, hogy mennyiségi rekordok szülessenek a kóstolások során, azért két sörfőzde remekei között jól esik pár falat finomság, ami elválasztja az ízeket. A kenyérlángostól a kolbászon át a komplett főételekig terjed a kínálat, de lesz rétesvonat, óriáspalacsinta és zamatos kávék egész sora is.

A Fő téren pénteken a Spencer Hill Magic Band és az Ocho Macho, szombaton Gabrieli, az 1-ső pesti Rackák – Ferenczi György és a Rackajam, valamint Deák Bill Gyula, vasárnap pedig a MÉZ, a Bohemian Betyars és a Balkan Fanatic kerekít bulihangulatot, a közeli Kobuci Kertben pedig a három nap alatt további kilenc koncertet élvezhetnek az ínyencek a kiváló Mississippi-hangulatfestő Redbreast Wilsontól a Mushuból lett The Matteren át a mindig harmóniát sugárzó Manoya fellépéséig.

SÖRBE MÁRTOTT ZENÉK: EZ PEDIG ITT A RECORDER KÉZMŰVES SÖRVÁLOGATÁSA!

És aki figyelmesen végighallgatja a tudnivalókat, plusz Fortuna kegyeltje is, az sörválogatást, egyedi korsót vagy akár egy kétszemélyes sörfőzde-látogatást is nyerhet, korlátlan fogyasztással. Mindenkit szeretettel várunk, aki szívesen tölti a hétvégét jó társaságban, remek zene mellett finom söröket kóstolgatva.

Az ingyenes Óbudai Kézműves Sörök Fesztiválja részletes programjai

A Fesztivál a Facebookon

Tradicionális sörfesztiválhoz tradicionális kedvcsináló dukál:

https://recorder.blog.hu/2017/05/31/deak_bill_gyula_manoya_bohemian_betyars_es_200_sorfele_az_obudai_kezmuves_sorok_fesztivaljan
Deák Bill Gyula, Manoya, Bohemian Betyars és 200 sörféle az Óbudai Kézműves Sörök Fesztiválján
süti beállítások módosítása