Premier! Goromba: Kitchen Window EP

2017.05.25. 15:00, Frontrecorder

goromba_kw_650.png

Két éve kísérjük kitüntetett figyelemmel a technoproducer Goromba pályáját, egy exkluzív mix, és két klippremier után most vadonatúj EP-jét mutatjuk be elsőként a Recorderen - nincs kecmec, erre a zenére táncolni fogsz!

A Kitchen Window anyaga ellenállhatatlanul (nem mintha ellen akarnánk álni) a tánctérre szögelő techno, amiről mi ugyan soha nem asszociálnánk a konyhaablakra, de Goromba számára egyértelmű volt a címválasztás, személyes okból. "Van egy bizonyos konyhaablak, előtte egy bárszékkel, ami főleg a hajnali órákban tökéletes helyszín mindenféle dolog átgondolására. A csomagba bekerült három szám elkészítése folyamán is rengetegszer fordultam itt meg, így lett az EP címe Kitchen Window"  - meséli. "Szokatlanul egyértelmű volt ez a választás, egyébként viszont sokszor bajban vagyok, amikor el kell nevezni valami újat. Vokálok és más olyan elemek híján, amik egyértelműsítenék, miről is akar szólni az adott track, nem egyszerű feladat olyan címet kitalálni, ami nem rugaszkodik el a saját valóságomtól sem és a hallgató is tud valamennyire azonosulni vele. Persze sosem akarom túlpörögni ezt a részét, mert végül csak a hangok számítanak, ugyanakkor, nem sok dolog van, amiben teljesen szabad kezet kap az ember; ez pont egy ilyen szabad folyamat."

Az EP a producer szándéka szerint "alapvetően táncoltatni, megmozgatni szeretne, ezért szigorúan pontos ütemekből és kellemes monotonitásból nincs hiány", de néha nem is kell ennél több, íme:


A zene mellé rövid kommentárok is járnak az alkotótól:

About You
"Talán a leginkább dallamorientált a három szám közül, illetve a legszemélyesebb is. Mindenkivel  előfordult  már, hogy olyasvalakin járt az esze, aki nem volt a közelben, és ettől elcsendesedett, ha pár perc erejéig is."

Tameless
"Hajnali három körül teljes csendben és félhomályban, cigivel a kezedben vigyorogsz az utolsó súlyos buli emlékeit idézve. Amíg száll a füst, a fejedben elkezd összeállni a filmhez a soundtrack is. Nagyjából ebben a hangulatban készült ez a 'vad, megszelidíthetetlen' zene."

Woodpecker
"Az utolsó track úgy kopog az EP végén, ahogy a fakopáncs jelzi reggel a konyha ablakában ülve a kávét kis híján cigijével kavargatónak a pontos időt."

Goromba friss EP-ja a Soundcloudról megosztásért cserébe ingyen letölthető mp3-ban, wav-ban pedig megvásárolható a Bandcamp-en keresztül 
https://recorder.blog.hu/2017/05/25/premier_goromba_kitchen_window_ep
Premier! Goromba: Kitchen Window EP
süti beállítások módosítása