Masszív drone-bódulatba ránt EMA

2017.05.25. 13:43, Frontrecorder

ema_1.jpg

A folkos drone/indusztriál popban jeleskedő EMA augusztusban adja ki új albumát, melyről az aktuális beharangozó klipes dal olyan plasztikusan adja vissza a drogos kábulat állapotát, hogy szinte mi is így érezzük magunkat. FRISSÍTÉS! EMA október 11-én Budapesten, a Dürer Kertben ad koncertet.

A dalszerző-előadó Erika Michelle Anderson nem riad vissza a provokatív vagy éppen kényes témáktól. 2014-es The Future's Void című albuma az internetes kultúráról szedte le a keresztvizet, az új lemeze pedig elmondása szerint "túl politikus" volt a kiadójának, így ez az anyag már nem a Matadornál, hanem a City Slang-nél jelenik meg augusztus 25-én (EMA arra is utalt, hogy az előző lemezcégnél mainstreamebb dalokat vártak tőle). Az Exile In The Outer Ring társproducere az Unknown Mortal Orchestra basszusgitárosa, Jacob Portrait volt, és amit a lemezből eddig mutattak, az tényleg nem éppen poprádió-konform; Első beharangozó dalként az Aryan Nation ipari bluesa jelent meg, amely az amerikai Közép-Nyugaton felerősödő rasszizmusra reflektál, miközben az ezt kiváltó okokat is firtatja (EMA maga is innen, közelebbről Dél-Dakotából származik):

A másodikként most közzétett Breathalyzer drone-nyomasztása a nyomor, a kilátástalanság elől drogokba menekülést hozza szinte testközelbe, a mindent feledtető kábítószeres bódulat majdhogynem "ragadós", és a hatásra a klipje csak ráerősít: Az új albumát bemutató turnén EMA Budapestre is eljut, októbert 11-én a Dürer Kertben lép fel, Facebook-esemény.

Címkék: ema
https://recorder.blog.hu/2017/05/25/massziv_drone-bodulatba_rant_ema
Masszív drone-bódulatba ránt EMA
süti beállítások módosítása